Pantić Pilja: Savet Evrope ne poštuje svoj statut preporukom za prijem Kosova

Ostavite komentar


  1. Šefica delegacije ? Pre je bruka delegacije sa primitivnim radikalskim vokabularom. Sirovo.

  2. (O)piljak prvo da procita, po mogustvu i shvati Poslovnik o radu Saveta Evrope, da ne mora predsedavajuci sa primetnom dozom potcenjivanja, da upozori na ponasanje i uzdrzavanje od vredjanja SE.

  3. „U njihovom statutu piše da član SE može da bude samo država, a Kosovo nije država, i da može da bude evropska država u kojoj se poštuju ljudska prava i postoji vladavina prava. A tamo niti postoji vladavina prava, niti se poštuju ljudska prava, ali to njima očigledno ništa nije značilo“, rekla je Biljana Pantić Pilja za TV Pink.

    Neverovatno, koliko ima „pobrkanosti“ u glavama „vodecih srpskih visokih zvanicnika“ ?
    U vreme kada je donošen statut SE u kojem piše da član SE može da bude samo država, niko nije racunao sa time da ce Kosovo postati država ciju ce nezavisnost „osporavati Srbija“ ali ne i ograman deo drzava clanica SE i EU koje Kosovo priznaju kao nezavisnu državu cime je prakticno „zadovoljena“ ova tacka statuta u kojem piše da član SE može da bude samo država, druga je stvar to sto Kosovo „ne ispunjava kriterijume Srbije“ za prijem u clanstvo SE , to je neka „druga prica“ !
    Kao drugo da clanica SE može da bude samo evropska država u kojoj se poštuju ljudska prava i postoji vladavina prava, treba se potsetiti da su „do tu onomad“ Rusija i Belorusija u kojima se garantovano „ljudska prava poštuju manje nego na Kosovu“ bile clanice SE i td. i td. pa Srbija „nije imala nikakvih zamerki“ a sada kada se radi o prijemu Kosova u tu organizaciju, „trazi dlaku u jajetu“ sto neminovno „dovodi do sumnje“ da Srbija to radi iz „drugih pobuda“ a ne zato sto joj je „mlogo stalo“ do principa na kojima pociva SE !

  4. To je rešeno, zar ne znate gospođo? Pa piše u Briselskom sporazumu, sećate se, to je ono što je proslčavljao Vaš šef kao uspeš, da se neće Srbija protiviti članstvu Kosova u Međunarodnim organizacijama. Šta sada nije jasno? Koga vi zamajavate? Narod? Treba još jače da ga obmaljujete. Pustite Vi strance, znamo mi ko su oni, nego šta Vi radite to je važno? A radite klasičnu izdaju, sve što ste potpisali sa bilo kim u vezi KiM, je protivno Ustavu Srbije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.