Parandilović: Ub mora na nove izbore, zakazana skupština nelegitimna 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Poslanik i predsednik stranke Novo lice Srbije (NLS) Miloš Parandilović je danas izjavio da u Ubu po zakonu moraju da se održe novi lokalni izbori jer je, kako je rekao, nelegitimna zakazana sednica Skupštine Opštine.

Parandilović je agenciji Beta kazao da je vlast u Ubu pala 7. septembra, kada se navršilo tri meseca od poslednje sednice Skupštine Opštine.

„Sednica koju su naprednjaci zakazali za 20. septembar je nelegitimna, i sad je samo pitanje da li će od Srbije da prave ‘Divlji zapad’ i prekrše zakon naočigled javnosti. Ako ćemo ovo da prećutimo, onda se postavlja pitanje zašto parlament usvaja zakone ako ih ne poštujemo. Ubski naprednjaci su u panici jer su svesni da su u problemu, zato neprekidno vode rat protiv šefa odborničkog kluba NLS Svetislava Matića“, izjavio je Parandilović.

Po njegovim rečima, ministar Darko Glišić je u Ubu okupio „skupinu mediokriteta“ koji upravljaju opštinom.

„Sad kad je Glišić otišao na ministarsku poziciju lokalna vlast puca po šavovoma i to ne može da se sakrije. Zato se svakodnevno obračunavaju s odbornicima Novog lica Srbije koji su u Ubu najglasnija opozicija. Ova situacija je jako bitna i pozivam kolege iz opozicije da govorimo glasno o grubom kršenju zakona u Ubu“, dodao je Parandilović.

Predsednik odborničkog kluba NLS u Ubu Svetislav Matić je rekao da je meta svakodnevnih napada lokalnog SNS-a.

„Potpredsednica Opštine Ivana Nikolić svakodnevno mi ‘crta metu na čelu’ putem društvenih mreža, umesto da građanima da odgovor zašto nije u zakonskom roku održana sednica SO. Ub vodi skupina podanika i neznalica koje je Darko Glišić okupio. Ub mora na nove izbore, ako u Srbiji i dalje vladaju zakoni“, kazao je Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari