Parović apelovao na prekid kampanje protiv dijaspore

Ostavite komentar


  1. Dok civilozavene zemlje EU angazuju o trosku budzeta posebne avione da vrate svoje drzavljane iz inostranstva, Srbija ocigledno nije zainteresovana! Ako su Srbi u dijaspori vec decenijama to ne znaci da imaju tuda drzavljanstva i svako sa srpskim pasosem mora da bude ne samo primljen nego i dovezen jer sigurno ne bi dolazio/la da nema preke potrebe unutar najuze familije! Dklae, g.Dacicu/SPS potrudite se da se nasi drzavljani vrate i to ne samo o trosku Francuske i ko zna jos koga nego organizujte nasu nacionalnu aviokompaniju Air Serbia ciji su avioni ionako prizemljeni zbog pandemije i platite iz budzeta kao sto ste do nedavno placali silna nepotrebna putovanja raznoraznih nasih zvanicnika sirom sveta!

  2. Sticajem okolnosti, imam 3 državljanstva.
    Trenutno sam van Srbije, u državi u kojoj već duže vreme živim. Naša vlada je pozvala SVE svoje gradjane da se vrate kući. Na besplatnu zdravstvenu zaštitu imaju pravo svi gradjani, uključujući i one koji nemaju državljanstvo ali imaju boravišno pravo.
    Drugi razlog zašto pozivaju gradjane da se vrate je odgovornost prema njima, jer ova država pomaže gradjanima u nevolji, ma gde se zatekli, i pokušavaju da izbegnu veliki broj potencijalno bolesnih, ili mrtvih, koje treba vratiti kući. Da, biće u obaveznoj samoizolaciji, ali ce biti kod kuće.
    Dodatno, besplatna zdravstvena pomoć je u ovim trenucima ponudjena i svim turistima, u slučaju da nemaju putno osiguranje.

    Srbija svoje gradjane diskriminise. Po starosti, po mestu boravka i mnogim drugim osnovama. Vredja ih svakodnevno, vredja im inteligenciju i ukida prava.
    Drago mi je da se neko oglasio o ovoj užasnoj diskriminaciji prema dijaspori. Iskreno, mene je ovakav stav srpske vlade naveo da se zamislim da li mi treba to treće drzavljanstvo…i čemu uopšte služi.

    1. Ja imam prijatelja koji je kada je pocelo bombardovanje Srbije uvvece odmah pobegao za Austriju ja ga pitam prijatelju a unuce samo je seo u auto i zbrisao. Sto znaci da taj gastarbajter jebe mu se za Srbiju a ti ovde dali ce d ti pafaju bombe u komsiluk i da unuce ima traume nema veze,nasi su gradjani a socijalno placaju u inostranstvo i ko zna da nije bilo virusa dali bi se ikad vratili kad dodju na odmor jos sto ne piyaju na nas a sad braco Srbi

  3. Paroviću,vodi ih kući na kafu.Nemoj da jedete … burek,pa do juče ste bili protiv toga da se puste u Srbiju, a sad ste za to da se puste, pa vi sve kontra,kontraši jedni… Sad ste za to,da se puste,kad ste čuli da ih je oko 70 000. Baš ste ljigavci.

  4. Ja imam prijatelja koji je kada je pocelo bombardovanje Srbije uvvece odmah pobegao za Austriju ja ga pitam prijatelju a unuce samo je seo u auto i zbrisao. Sto znaci da taj gastarbajter jebe mu se za Srbiju a ti ovde dali ce d ti pafaju bombe u komsiluk i da unuce ima traume nema veze,nasi su gradjani a socijalno placaju u inostranstvo i ko zna da nije bilo virusa dali bi se ikad vratili kad dodju na odmor jos sto ne piyaju na nas a sad braco Srbi

    1. Još kad bi to lepo sročio gramatički ispravno na srpskom, iliti maternjem. Sa takvim (NE)obrazovanjem, može AV da radi sa Vama šta god hoće!

  5. Vec je 37hilj. uslo i oni svi trebaju u izolaciju od14 do 28 dana i sta dobise sa tim dolaskom jedino sto opteretise zdravstvo i donese zarazu

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.