Parović: Neće se ponoviti onaj 5. oktobar, ali će se ponoviti narod, grudva se već kotrlja 1foto Vojin Radovanović Danas

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović izjavio je danas da paradoks u kojem živimo dobro opisuje i često korišćena izjava predsednika države Aleksanda Vučića da se u Srbiji nikad više neće desiti 5. oktobar.

„Ako se pogleda struktura današnje vlasti u njoj ćemo naći desetine ljudi koji su izveli 5. oktobar i sve kasnije što narod pamti po lošem. Sa druge strane, u opoziciji nema nikoga ko je 2000. godine imao iole značajniju ulogu“, rekao je Parović u pisanoj izjavi.

Kao primer naveo je sadašnjeg ministra Gorana Vesića koji je, kako je rekao, bio važan čak u dva 5. oktobra – prvi 1997. kada je bio u timu Mila Đukanovića protiv Momira Bulatovića, a drugi 2000. kada je bio jedan od važnijih operativaca u rušenju Miloševića.

„Danas je bitan Vučiću. Imamo primer i Vučićevog kuma, Nikole Petrovića koji se javno hvalio da je bio u prvim redovima upada u Narodnu skupštinu, a danas je multimilioner“, konstatovao je Parović.

Ocenio je da su takvi primeri ključ kompromitacije 5. oktobra i da je Vučić zato u pravu da se kao takav više neće ponoviti.

„Ali će se ponoviti onaj običan narod željan pravde. Grudva se već kotrlja i sve je bliža Andrićevom vencu“, poručio je Parović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari