Parović: Prihvatanjem sporazuma Vučić je izveo državni udar 1Foto: Sajt Miroslava Parovića

„Prihvatanjem teksta sporazuma o Kosovu koji je prvi put u javnosti zvanično objavljen na sajtu Evropske unije i to tek nakon što je prihvaćen, Vučić je izvršio akt klasičnog državnog udara. Građani nisu dužni da prihvate to neustavno i protivzakonito stanje i shodno tome svi treba i da se ponašamo“, kaže u pisanoj izjavi Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta.

Prema njegovim rečima, „francusko nemački sporazum“ je po mnogo čemu katastrofalan, po državne i nacionalne interese, a ključno je to što nas isključuje iz velikog pregovaračkog procesa koji će krenuti nakon završetka rata u Ukrajini, a u okviru koga će se definisati novi politički odnosi u svetu.

„Srbiji sledi vrlo turbulentan period u kojem će se politička kriza u državi produbljivati. Vlast će odgovoriti povećanjem represija i gušenjem i ono malo preostale slobode u javnom prostoru. Opozicija na sve to mora da odgovori jedinstvenim nastupom u cilju zaštite ustavnog poretka i saniranja posledica izvršenog državnog udara“, navodi Parović.

Prema njegovim rečima snaga opozicije nije mala, ali sujete jesu ogromne, a podeljenost nikad veća.

„Ali je i odgovornost epohalna i upravo bi ona morala da prevagne jer u suprotnom i svi mi iz opozicije, kao i građani koji su protiv ove vlasti snosiće odgovornost“, zaključuje Parović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari