Parović o rekonstrukciji Vlade: "Kuvar Vučić već neko vreme drži Gašića u marinadi" 1foto: Ministarstvo odbrane i vojske Srbije/ATAImages

Miroslav Parović, lider Narodnog slobodarskog pokreta, uveren je da će najavljena rekonstrukcija Vlade Srbije poslužiti kao dobar šlagvort za smenu ministra odbrane Bratislava Gašića.

„Kao kuvar velikih političkih intriga, Vučić već neko vreme drži Gašića u marinadi i tako ga lagano priprema za završnu termičku obradu i serviranje. Mislim da i jučerašnja akcija BIA kod Kučeva i navodni pronalazak špijunske opreme i oružja predstavlja deo pripreme, jer će možda kao garnirung biti servirani i Zvonko i Milan, što bi onda bila „mućkalica sa Kopaonika“, navodi Parović za Danas.

A što se tiče Vučevića, kako kaže sagovornik Danasa, on je šegrt kojem glavni kuvar daje da povremeno malo promeša.

Parović o rekonstrukciji Vlade: "Kuvar Vučić već neko vreme drži Gašića u marinadi" 2
Foto: A.K./ATAImages (Nemanja Šarović, Miroslav Parović)

Mediji već izvesno vreme spekulišu o navodnom sukobu na relaciji Aleksandar Vučić- Bratislav Gašić i da dvojica prijatelja više i nisu prijateljski raspoloženi i da se uskoro mogu očekivati naprednjački rafali u pravcu ministra odbrane, onakvi kave smo zapamtili oko smene Nebojše Stefanovića.

Proteklih Kada je reč o sukobu Gašić-Vučić, Momir Stojanović, bivši član SNS, objasnio je za portal Nova da je više događaja bilo okidač da on nastane.

„Što se tiče sukoba između Gašića i Vučića, meni se čini da je taj sukob nastao onog momenta kada se Aleksandar Vučić povukao sa čela SNS i kada je Vučevića imenovao na to mesto. Gašić je, s obzirom na dugogodišnji staž očekivao tu poziciju. Vučić i on su zajedno bili u četničkom pokretu, pa u radikalima, pa u SNS“, tvrdi Stojanović.

Parović o rekonstrukciji Vlade: "Kuvar Vučić već neko vreme drži Gašića u marinadi" 3
Momir Stojanović: Foto FoNet/Ognjen Stevanović

Prema njegovim rečima drugi sukob je nastao zbog imenovanja Vučevića na čelo Vlade Srbije, a treći momenat koji je kjučan jeste pomeranje Bratislava Gašića sa čela MUP, kako bi se napravilo mesto Ivici Dačiću.

„Potom je usledilo imenovanje Gašića za ministra odbrane, a neuobičajeno je da je izvučena jedna organizacijska jedinica dela Ministarstva odbrane koji se tiče prometa uvoza i izvoza naoružanja i vojne opreme, dakle taj deo je dodeljen Vulinu, ministru bez portfelja. I tu je kulminirao sukob“, smatra Stojanović.

Sagovornik Nove napomenuo je i da postoje navodne informacije o previranju unutar MUP-u, gde sa navodi da je Gašić za vreme svog mandata nabavljao službena vozila sa „fićinim“ motorom.

„Čini mi se da sve to čačkanje i tražnje razloga za kompromitaciju Gašića, u to je direktno uključen Aleksandar Vučić. Pa imate izjavu Vladimira Đukanovića da neko iz SNS odaje podatke opoziciji, mislim da aludirana na Gašića. Ili će ovaj sukob tinjati dugo, ili će Gašić završiti kao Nebojša Stefanović“, kocenio je Stojanović.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Братислав Гашић (@bratislavgasic)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari