Parović: Vučić je kapitulirao 1Foto: Beta/BRANISLAV BOZIĆ/MO

Građani Srbije su sinoć u Beogradu izvojevali najveću demokratsku pobedu od uspostavljanja višestranačkog sistema, tvrdi u pisanoj izjavi Miroslav Parović, čelnik vanaparlamentarnog Narodnog slobodarskog pokreta.

„Tihi marševi koji su spontano krenuli sinoć su u prestonici dobili svoj vrhunac. Narod je sam bez bilo kakvog uplita sa strane dokazao da je politički živ i da se ne miri sa tiranijom koju je uspostavio Vučićev režim“, tvrdi Parović.

„Na ulici je stvoren jedan široki građanski front u kojem je svoje mesto našao svako ko oseća da su sloboda i uređena pravna država vrhunska vrednost jednog društva. Pred tim građanskim frontom Vučić je sinoć kapitulirao“, zaključuje čelnik NSP.

Tužni skup u Pančevu i njegov neuobičajeno kratki i vrlo nervozan govor, kao i javne trzavice između propagandnih perjanica režima koje smo uživo sinoć videli na TV Pink jasno ukazuju da je vlast svesna da je ovo kraj, dodaje Parović.

„Nažalost, ali pokazalo se i da trenutno ne postoji organizovana politička struktura koja je spremna i sposobna da preuzme vlast. Organizacija skupa je škripala i u nekom trenutku se i potpuno raspala pred brojnošću ljudi koji su na skup izašli“, navodi dalje.

„Ovo jasno pokazuje da se hitno mora pristupiti dogovoru opozicije i pravljenju političke platforme koju građani od nas svih očekuju“, zaključujući da su „vih dana sve „političke zverke“ su pokazale svoje tragove i stvar je čista“.

„Svako ko bude pokušao da svojata probuđeni narod i da njihovu energiju rasipa na nekakve trule dogovore sa režimom mora biti javno žigosan. Postavljeni zahtevi su minimum koji mora da bude ispunjen, a imajući u vidu da se vlast oglušila valja razmisliti i o novim“, tvrdi Miroslav Parović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari