Partija kosovskih Srba: Razumemo strah Srpske liste ali to nije razlog za pretnje biračima 1Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC (arhiva)

Partija kosovskih Srba (PKS) saopštila je da razume „strah i nemir koji se uvukao pod kožu Srpske liste, ali da strah od gubitka na predstojećim izborima ne sme da bude opravdanje za pretnje biračima i ucenjnjivanje zaposlenih“, saopšteno je iz PKS, prenosi RTK2.

„Poštovana braćo iz Srpske liste, vašim teškim pretnjama i pokušajima da ucenite narod, vi samo pokazujete koliki je strah zavladao u vašim glavama“, kaže se u saopštenju.

Pretnje koje ovih dana upućujete članovima biračkih odbora koji su regularno odobreni od strane Centralne izborne komisije je nešto o čemu će Partija kosovskih Srba obavestiti CIK, tužilaštvo Kosova i KPS, uz slanje prikupljenih dokaza kao i izjava žrtava koji su izloženi pretnji i pritisku, dodaje se u saopštenju.

„Vaša namera da se na dan izbora koriste neke druge metode i drugačija pravila pri glasanju od onih propisanih zakonom, neće uspeti i ta namera je pročitana i evidentirana. Gradjane pozivamo da nam kao i do sada prijave svaku pretnju, ucenu i pritisak, kako bi zajedno zaštitili naše pravo na slobodu političkog mišljenja i delovanja, a nasilnike i siledžije poslali gde im je i mesto po zakonu“, navodi se u saopštenju Partije kosovskih Srba.

Na pritiske predstavnika Srpske liste su prethodnih dana reagovali i predstavnici Samostalne liberalne stranke (SLS) i koalicije Sloboda. Srpska lista je tim strankama uzvratila istim optužbama o pritisku na birače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari