Partija radikalne levice Subotica: Nerad i nerešavanje saobraćajnih i urbanističkih problema stigao na naplatu 1Subotica, foto: Natalija Jakovljević/Danas

Gradski odbor Partije radikalne levice Subotica optužio je gradsku vlast za “nesposobnost i nestručnost” zbog najave da će na proleće sledeće godine centar grada biti blokiran na 10 meseci zbog rekonstrukcije nadvožnjaka kod Nove opštine.

“Najava velikih radova bez osposobljavanja alternativnih pravaca zatekla je građane koji sa punim pravom negoduju. Dugogodišnji nerad i nerešavanje ključnih saobraćajnih i urbanističkih problema ovim je stigao na naplatu, a ceh će kao i obično platiti građani, radnici koji putuju na posao, penzioneri i učenici”, ocenjuju u ovoj stranci.

“Planovi razvoja grada se kroje bez učešća građana”

Dodaju da je osvanuo i podatak o pokretanju procesa izrade Plana razvoja grada Subotice za period 2023. – 2032. godine koji se nalazi na službenoj stranici grada Subotica, gde se može saznati da na ovom planu formalno radi agencija Panonreg a stručnu i tehničku podršku daju NALED i Balkanski centar za regulatornu reformu (BCRR), dakle, “američko-nemački savetodavci”.

“Planovi se kroje bez učešća građana. Gde su se i kada to pitali građani Subotice o tome u kakvom gradu žele da žive ne sećamo se. Formalne javne rasprave su uglavnom farsa i svedene su na uski krug ljudi. Važno je i zapitati se kakav zapravo cilj imaju navedene agencije, alijanse i centri koji nam izvana određuju lokalne gradske planove”, smatraju.

Ovo je jasan pokazatelj da gradsku vlast ne zanima rad na poboljšanju ili barem ublažavanju urbanističkog haosa, kao i siguran nastavak politike „investitorskog urbanizma”, napominju u Partiji radikalne levice, i dodaju da im je “bitan samo kratkoročan interes – do sledećeg mandata”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari