Opšti izbori biće možda održani početkom maja, objavljeno je istog dana kada i rezultati istraživanja javnog mnjenja agencije Faktor plus. Ova agencija beleži stabilno visok rejting SNS od 51 odsto, koji popularnost njenog lidera Aleksandra Vučića nadmašuje, jer iznosi 58 odsto. Budući da vrh tabele, zbog ogromnog vođstva između naprednjaka, nije posebno zanimljiv -drugoplasirani SPSima oko 9 odsto podrške, a neizvesnost vlada kod stranaka koje su na ivici cenzusa.

 Prema nalazima Faktor plusa, za ulazak u parlament se bore Dveri sa 3,1 odsto podrške, ali i PUPS Milana Krkobabića, koji ih nadmašuje za dve stotinke, odnosno uživa podršku od 3, 3 odsto. DSS, koalicioni partner Dveri, u slučaju samostalnog izlaska slabije se kotira od PUPS i ima 2,8 odsto. Prostim zbrajanjem blok Dveri i DSS ušao bi u parlament, i premašio 5 odsto.

Zanimljivo je i da po nalazima Faktor plusa Milan Krkobabić, predsednik PUPS, uživa veću popularnost od Borisa Tadića i Bojana Pajtića. Prema nalazima, posle Vučića, koji uživa popularnost 58 odsto ispitanika, slede predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koga podržava 28 odsto, Ivica Dačić sa 22 odsto, funkcioner SPS-a Branko Ružić sa 17 odsto, Vojislav Šešelj sa 14 odsto, Milan Krkobabić sa 13 odsto, predsednik SDS Tadić sa 11 odsto i predsednik DS Bojan Pajtić sa 9 odsto podrške.

Ovim povodom, oglasila se juče i DS, poredeći nalaze Faktor plusa sa rezultatima agencije Ipsos stratedžik marketing, koji su objavljeni u štampi, a po kojima SNS ima 52 odsto, SPS 10, Tadić sa LDP čak 10 odsto, a DS 5 kao i SRS, dok se za cenzus bore DSS i Dveri. „S obzirom na to da je po juče objavljenim rezultatima jedne agencije za ispitivanje javnog mnjenja bliske SNS, DS imala podršku 7 odsto birača, a da samo dan kasnije, po rezultatima druge agencije za ispitivanje javnog mnjenja bliske Srpskoj naprednoj stranci, DS ima podršku 5 odsto birača, te da različite agencije koje rade za SNS objavljuju da je DS za samo jedan dan izgubila 2 odsto, DS očekuje da sutra izađe novo istraživanje po kom DS podržava 3 odsto, u petak 1 odsto a da za vikend uđemo u minus“, navodi se u saopštenju DS.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari