„Jedna stvar se stalno ostavlja van pažnje srpske javnosti u svim medijima“: Sagovornici Danasa o odluci Španije da prihvati pasoš Kosova

Ostavite komentar


  1. Zanima me kako ce u praksi biti tretirani imaoci kosovskog pasosa kada u Spaniji npr. zele da dobiju boraviste, izgube pasos, ili budu uhapseni… (ciji su onda drzavljani?)

  2. Spanska ambasada u Beogradu pokriva Srbiju bez Kosova i Crnu Goru. Ambasada u Makedoniji nadlezna je za Kosovo. Zanimljivo…

  3. Zemlja koja ti pasos priznaje ona te i priznala sta se glupirate i srbija je priznala sutke

  4. Ništa neobično. Kao što red nalaže trebalo bi da i mi, tj. Srbija prihvati Baskijske pasoše????? Isto je zar ne?

  5. Političari, diplomate i činovnici Vlada su odavno zaboravili da ih narod bira, i da je narod suština svake politike. U skladu sa tim, mislim da je manje važno ko će priznati kosovske tablice, ko pasoš, i ko će otvoriti diplomatsko predstavništvo dok god narod iskreno ne prihvati takva rešenja. A sada smo vekovima daleko od toga, i nema tih političara i diplomata koji će to promeniti u skorijoj budućnosti.

  6. Sa prostora Kosmeta se iselilo milion siptara. Sad od 1.januara je nastao egzodus ka EU, semenkari, burgdzije, kopaci kanala i otpusivaci kanalizacije su preko potrebni jer nece to svaba i talijan raditi…tako da cemo Rezoluciju 1244 UN lako sprovesti…veseli se srpski rode

  7. @ Razlika
    10. januar 2024. u 11.46

    Alo ‘Marko’, baskijski pasoši ne postoje.

    Istina je da ne postoje ALI ako se kod „baskijskog naroda“ pojavi zelja za svojim pasošima tu Srbija moze da im pomogne !
    Srbija je naime poznata po tome da „izdaje dokumente i registarske tablice“ gradjanima STRANIH DRZAVA !

  8. @Realnost
    Tri stvari treba imati na umu.
    1. Za vreme rata ’98/’99, puno kosovskih Albanaca iz dijaspore se vratilo da se bori u OVK (najpoznatiji primer su braća Bitići).
    2. Koliko god da ih ostane tamo, biće ih dovoljno da oslobođenje praktično postane okupacija, a onda nije daleko ni repriza 1999.
    3. Broj Srba se takođe smanjuje i već sada se oseća nedostatak ljudi. Čak i da dobijemo KiM nazad, tamo ne bi otišao da živi niko iz centralne Srbije, a oni koji su odavno izbegli više nemaju gde da se vrste, pa se broj Srba tamo ne bi povećao. Tako su propali i pokušaji stimulisanog naseljavanja (da ne kažem kolonizacije) u 20. veku.

  9. Realnost
    10. januar 2024. u 11.58
    Sa prostora Kosmeta se iselilo milion siptara. Sad od 1.januara je nastao egzodus ka EU, semenkari, burgdzije, kopaci kanala i otpusivaci kanalizacije su preko potrebni jer nece to svaba i talijan raditi…tako da cemo Rezoluciju 1244 UN lako sprovesti…veseli se srpski rode„

    skoro moj nadimak,
    Realnost je drugcija, milion šiptara se iselavaju- onda kad se vrate ako treba kao i 99 dva miliona se vrati nazad.

    Ako hocemo da budemo realniji.
    Pa nije KiM moje iz Paračina, ili tvoje iz Beograda, KiM pripada kosovarcima ili kako se več zovu!

Ostavite komentar


Politika

Tepić (SSP): Sve laži i obmane SNS vide se na temi litijuma 10

Tepić (SSP): Sve laži i obmane SNS vide se na temi litijuma

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić kritikovala je vlast zbog toga što je za predstojeću sednicu Parlamenta pripremila dnevni red sa 60 tačaka od kojih, kako tvrdi "ni deset odsto ne može da se međusobno poveže", te da među njima nema ni jedne o litijumu, čijem iskopavanju se opozicija protivi.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.