Pastor nakon konstitutivne sednice: Elvira Kovač kandidat za potpredsednika Skupštine 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Savez vojvođanskih Mađara samostalno je formirao poslaničku grupu u kojoj ima pet poslanika, rekao je u Skupštini Srbije potpredsednik SVM i šef poslaničke grupe, Balint Pastor. Dodao je da je Elvira Kovač predložena za potpredsednika parlamenta i da SVM želi da bude deo vladajuće većine.

„O tome smo pričali još za vreme predizobrne kampanje i želimo da realizujemo naš program koji se odnosi na pitanja autonomije Vojvodine, položaj pripadnika nacionalnih manjina, ostvarenje infrastrukturnih projekata lokalnih samouprava, a pre svega na bezbednost građana u vezi prisustva ilegalnih migranata na teritorijama gde oni otežavaju život našim građanima“, rekao je Pastor.

On je naveo država treba odlučno da reaguje da obezbedi bezbednost i sigurnost, da budemo istrajni u tome.

„Država treba odlučno da reaguje da čuva južnu granicu, da obezbedi našim građanima koji plaćaju porez ovoj državi bezbednost i sigurnost“, rekao je Pastor.

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić, sa druge strane, nije otkrio ko je kandidat za potpredsednika.

„Stranka pravde i pomirenja imaće takođe potpredsednika Skupštine Srbije i svoj poslanički klub“, rekao je Usame Zukorlić, predsednik ove stranke, ali nije želeo da otkrije ko je kandidat za potpredsednika, niti sa kim će formirati poslanički klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari