Pastor: Nemci na Vojvodinu gledaju sa visokom pažnjom

Ostavite komentar


  1. Немци су принципијелно против мењања граница, ако та промена није на штету Србије. Ако јесте онда су непринципијелно за мењање граница. Претпостављам да једва чекају да се створе услови да буду непринципијелни.

  2. Konacno evo te teme, za koju smo se samo pitali kad je najbolji trenutak kad ce je obelodaniti Nemci. Doduse, posto Nemaca u Srbiji ima na nivou statisticke greske, kao glasnogovornici i MASA u prvom naletu koristice Madjare, koji uglavnom zive u AP Vojvodina. Cak iako cestiti Madjari ne budu voljni za separatizam, tu su instrumenti ucene, kroz razne kredite dobijane navodno od madjarskih nevladinih organizacija, a iza kojih je najverovatnije nemacki kapital.
    Prema tome, stvari se vracaju na pocetak, 1998. godinu, sto se tice Nemaca, zeli se definitivna dezintegracija Srbije, jer svim drugim narodima iz SFRJ su dopustili nacionalne drzave, dok Srbe zele da isele i iz ove drzave. U toj akciji Nemci ce se pozvati na sve argumente, a posebno na onaj da smo dozvoli prodaju zemlje strancima od 1.9.2017. godine.
    Zahvaljuci kardinalnoj greski nase vlasti da omoguci prodaju strancima, oni su jos od 2008. godine, preko posrednika, uglavnom predstavnika odredjenih mafija u Vojvodini kupovali hektar zemlje po 200 evra, a sada su zalepili cenu od 20.000 evra po hektaru, dok se u susednoj Madjarskoj, u ravnici, gde je kvalitet zemlje isti, hektara prodaje po 5000-6000 evra. Dakle cena zemlje je dignuta do nebesa da se ne bi vise prodavalo, jer je izgleda kupljena iz nemackih fondova za osvajanje istocnoevropskih drzava.
    Namece se zakljucak da posto nisu uspeli posle dva svetska rata da nam otmu Vojvodinu, da je bolje da je KUPE, od Srba, i to po dampinskim cenama.Da bi to postigli, prvo su izolovali Srbiju i Srbe, i izlozili nas najtezim sankcijama, a ptom nas satanizovali kao da je Srbija rodno mesto NACIONALSOCIJALIZMA, a ne NEMACKA. Nemacki revansizam nikada nece zaspati, a dopustanje ujedinje dve Nemacke je bila najveca greska MEDJUNARODNE ZAJEDNICE, koja se sada nikako ne moze ispraviti. Ali, zato mi Srbi nemamo prava da zivimo u misijoj rupi, i moramo podici glas protiv ovog PODMETANJA ZLOCINA, jer ce nas u suprotnom opljackati do gole koze.

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji 10

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji

"Može se dogoditi da agresivno insistiranje Aleksandra Vučića i SNS-a na projektu Jadar pitanje iskopavanja jadarita postavi kao sudbonosno pitanje, kako naše, tako i svih budućih generacija koje će živeti u Srbiji. Tada sve razlike u okviru opozicije treba ostaviti po strani. Ipak, prethodna loša iskustava sa delom opozicije, a o kojima je bilo reči, nalažu oprez", navodi u intervjuu za Danas Miloš Stanković, član Predsedništva Nove Demokratske stranke Srbije i profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, upitan za saradnju opozicionih grupacija u borbi protiv iskopavanja litijuma.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.