Pastor (SVM): U ovoj formi ne možemo podržati vraćanje vojnog roka

Ostavite komentar


  1. Članstvo u upravnim odborima, zamenici ministara, sekretari, plate iz budžeta države, prava kakvih nema za zajednice na Balkanu, ali…kada treba nešto dati..onda : Mi smo Madjari, želimo izuzetak i povlastice.
    Lično sam protiv uvodjenja vojnog roka, ali ovakav stav je sramota.

  2. Zato će se masovno odazvati svi Albanci sa Kosova i Preševske doline,kao i Bošnjaci iz Raške oblasti ili Sandžaka,kao i Srbi koji su poreklom iz Hrvatske jer svi imaju dvojna državljanstva,pa Bugari i Rumuni iz istočne Srbije.Biće to jedna dobro obučena ,jedinstvena,snažna i dobro organizovana vojska.

  3. I mi cemo otici. Zato bolje neka ostane dobrovoljno. Jer nema nikakvih razloga za vracanje obaveznog. Isključivo profesionalna vojska.

  4. Uz puno uvažavanje g.Pastora mislim da vojni rok nije nacionalno već državno pitanje.Mađari su kao i Srbi državljani Srbije i odbrana zemlje treba da je jednaka obaveza za sve njene stanovnike bez izuzetka.Ovako ispada ako imaš dvojno državljanstvo možeš da pobegneš kad je gusto.Nažalost ova praksa je bila i 99g i među nekim Srbima koji su kada je CIA srušila Miloševića nagrnuli nazad kao heroji oslobodioci.

  5. Svi koji misle da treba otići treba da odu ali da se ne vraćaju i da im se uskrate pojedina prava jer ona podrazumevaju i obaveze.

  6. Svako ko misli da mu Srbija nije domovina i da ne mora da je brani ako zatreba neka ide . Taj ima drugu domovinu i nju ce verovatno da brani.

  7. Vojsku ce sluziti samo Srbi,a ovi koji imaju rezervnu domovinu ce uzivati privilegije i vladati Srbijom a po potrebi i slati vojnike u smrt pod pretnjom prekim sudom. Bravo za vlast i jedinstvo drzave.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. i 6. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.