Pavić (Mi snaga naroda): Izborni proces dogovoren bez nas, prvo iscrpeti pravne mogućnosti 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Predstavnik pokreta „Mi snaga naroda“ Aleksandar Pavić rekao je danas, povodom poziva lidera „Kreni Promeni“ Sava Manojlovića opoziciji da zbog izbornih nepravlnosti vrate mandate u Beogradu i Nišu i Skupštini Srbije, da prvo treba da iscrpe sve institucionalne i pravne mogućnosti.

Pavić je agenciji Beta kazao da to nema veze sa republičkim nivoom, već sa upravo završenim lokalnim i gradskim izborima 2. juna.

„Pre ovih beogradskih izbora predsednik pokreta Branimir Nestorović jasno je rekao da nećemo na njima učestvovati ako se iz izbornog procesa povuku Kreni Promeni i Branimo Beograd zbog čega nas je vlast oklevetala da smo s njima u koaliciiji“, podsetio je on.

Kazao je da je Nestorović to rekao zbog očiglednih neregularnosti u izbornom procesu, koji je, kako je kazao, „dogovoren bez nas (pokreta „Mi snaga naroda„), pod pokroviteljstvom zapadnog faktora“.

Dodao je da sa zapadnim faktorom „i vlast i prozapadna opozicija vrlo dobro sarađuju“.

„Pokret Kreni-Promeni“ i Branimo Beograd su ipak izašli na te izbore, tako da bi sada prvo trebalo da se iscrpe sve institucionalne i pravne mogućnosti i žalbeni postupci, s obzirom da su prihvatili učešće u izbornom procesu“, kazao je Pavić.

Naveo je da će tako postupiti i „Mi snaga naroda“, te ukazao da oni i dalje čekaju ishod svojih tužbi zbog obaranja liste u Novom Sadu.

„Sve ovo nema veze sa republičkim nivoom, već samo sa upravo završenim izborima“, kazao je Pavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari