Pavle Cicvarić: Vlast želi da izazove strah kod studenata, ali ne treba da se uplašimo 1foto M.A./ATAImages

Student Fakulteta političkih nauka Pavle Cicvarić, čije su porodične podatke iznosili u javnost visoki državni funkcioneri nakon što je govorio na protestu „Srbija protiv nasilja“, ocenio je večeras da na taj način predstavnici vlasti žele da izazovu strah kod studenata, ali da ne bi trebalo da se plaše.

„Umesto izvinjenja dobili smo još više uvreda i prozivanja. Čudna je situacija kada sa vrha stižu takve uvrede i ovo je jedna poruka koju vlast želi da pošalje, ne samo studentima, mladim ljudima i građanima Srbije ako nastave ovime da se bave“, rekao je Cicvarić u „Utisku nedelje“.

Prema njegovim rečima, izjave državnog sekretara i ministra državne uprave i lokalne samouprave, Đorđa Dabića i Aleksandra Martinovića o njegovoj porodici, splet su okolnosti i studenti bi svim sličnim trebalo da se odupru i da nastave hrabro.

„Kad se studenti pojave na protestima, tu kreću promene… Ako politički odgovor definišemo kao kulturan i odmeren ili konstruktivnu kritiku na ono što ja radim, onda je u redu. U ovom slučaju nije tako. Ovo je prozivanje mene, moje porodice, targetiranje, što je apsolutno neprihvatljivo“, kazao je Cicvarić.

Poslanik Zeleno-levog kluba, Ne davimo Beograd Radimir Lazović ocenio je da se na tom primeru napada na porodicu studenta može videti kako sistem funkcioniše, preneo je portal Nova S.

„Ovde je poruka ljudima – ‘nemoj slučajno da ti je palo na pamet da si se uključio u politiku’. Druga poruka je – ‘ne budeš li govorio ili bar ćutao o ovim nepočinstvima ili ovome što mi radimo sledi ti najgori napad i optužbe, nije važno da li su istinite, mi o tebi znamo sve’. Zamislite jedan ministar (Martinović) dođe i pokazuje ‘da vidite šta sve ja ovde imam'“, rekao je Lazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari