Pavle Grbović: Izjava Jugovića je erupcija ličnog integriteta 1

Izjava poslanika Srpske napredne stranke Bratislava Jugovića da je zabrinut zbog tabloidnih kampanja protiv inspektora Milenkovića koji je učestvovao u razotkrivanju afere Jovanjica bila je trenutak erupcije dugo potiskivanog ličnog integriteta – ocenjunje za Danas predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, koji komentariše tabloidne napade na poslanika vladajuće stranke, nakon što je prilikom gostovanja na TV Hepi stao u odbranu inspektora Slobodana Milenkovića, jednog od glavnih aktera u otkrivanju afere Jovanjica.

– Mene ovde iskreno brine sudbina policajca Milenkovića. Ja ne mislim da je Slobodan Milenković, koji je izgubio prst jureći kriminalce, koji je toliko droge sklonio sa ulice, da je on prljav policajac. On je predstavnik institucije i ja uvek želim više da verujem institucijama nego okrivljenom – naveo je Jugović na Hepiju, ne sluteći da će ga takva izjava koštati.

Nepunih sedam dana kasnije, poslanik SNS-a osvanuo je na naslovnoj strani tabloida Objektiv, gde se tvrdi da je pre 16 godina, navodno, „nokautirao vaspitačicu“, te da je „kao volonter predškolske ustanove Bratislav decu koja su spavala polivao hladnom vodom iz kofa“.

Jugoviću tabloid pripisuje i da ga je u SNS dovela bivša sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović, a zamereno mu je i to što se „Jugović u poslednje vreme sve češće pojavljivao kao glavni i jedini sagovornik iz redova SNS-a u Đilasovim medijima“, u podnaslovu koji slovi „Progovorio za Danas“.

Čelnik PSG-a Grbović kaže da je jasno da se prilikom ulaska u SNS svaki član dobrovoljno odriče integriteta, te da smo u konkretnom slučaju prisustvovali unutrašnjoj borbi čoveka sa samim sobom.

– Nažalost, takvi istupi se u vladajućoj stranci oštro sankcionišu i gospodin Jugović je morao da obeća da mu se incident ličnog mišljenja i integriteta više neće ponoviti. Ne uzimam za ozbiljno niti mu zameram kasnije komentare na moj račun. Ja ću nastaviti da se borim za Srbiju u kojoj će svako bez posledica moći da iznosi svoje mišljenje, pa i gospodin Jugović kao član SNS ili neko od članova Socijalističke partije Srbije, a da zbog toga ne dobijaju packe od bilo koga niti da ih bilo ko primorava na bespogovornu poslušnost – ističe Grbović.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksic kaže za naš list da je to što se dogodilo Bratislavu Jugoviću pravi primer kakao funkcioniše „mafijaška Vučićeva vlast“, koja ne dozvoljava nikome da ima pravo na svoje mišljenje, pogotovo onima koji su deo njihovog „klana“, odnosno režima i vlasti.

Pavle Grbović: Izjava Jugovića je erupcija ličnog integriteta 2

Prema njegovom mišljenju, to je dokaz da su svi koji su danas u SNS, tamo isključivo iz golog interesa, a ne zbog bilo kakve ideologije ili mogućnosti da utiču na bilo kakve procese ili promene.

– Najnormalnija ljudska reakcija gospodina Jugovića je bila da je zabrinut za inspektora Milenkovića, koga su krenuli da razvlače režimski tabloidi. Da prave od njega kriminalca, da mu crtaju metu na čelo. I to je čak bilo dovoljno da naprednjaci krenu hitno da se obračunavaju kroz svoje tabloide sa njihovim članom i poslanikom iz Čačka – ukazuje Aleksić.

On dodaje da zapravo to potvrđuje prikrivenu diktaturu u kojoj živimo, te da se u Srbiji ne dozvoljava nikome da može da kaže bilo šta što ne ide na ruku režimu.

– Još jedna potvrda zapravo, u nizu, da iza Predraga Koluvije i Jovanjice stoji upravo režim Aleksandra Vučića, koji brani njega umesto da zaštiti svoje policajce iz državnog sistema, da da podršku tužilaštvu, policiji u borbi protiv organizovanog kriminala i narko-dilera – naglašava Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari