Pavle Grbović novi predsednik PSG-a

Ostavite komentar


  1. Crnogorac se racuna samo ako je direktor, prešjednik, ili strazar (portir). Ko ce da glasa za ovu balavurdiju. On ne zna ulicu da predje kako treba, a oce drzavu da vodi.

    1. Tako je. Samo senilne starkelje ili ovi koji se vrte zadnjih 30 godina. Sa njima živimo zlatno doba. Ništa nikad ne treba menjati, to je opasno skoro kao promaja.

  2. Kada je završena Vučićeva zločinačka imitacija izbora i kada je PSG prošao onako kako sam im obećao da će proći, napisao sam da taj pokret može eventualno da ima neku budućnost ukoliko promeni kompletno rukovodstvo. Kao što se vidi jedino čega su se oni dosetili je da izrotiraju Grbovića i Trifunovića, što meni jasno govori da nisu u stanju da izvuku bilo kakve pouke iz onoga što im se desilo i da nastavljaju svoj put ka potpunom nestajanju iz političkog života. Najavljenim ujedinjenjem sa Novom strankom neće postići ništa jer ta stranka funkcioniše na isti način a ima još i daleko manji potencijal, tako da se može očekivati da sada zajednički još neko vreme budu đubretari političke scene dok se potpuno ne ugase.

    1. Ne mora da znači.
      Ako je neko u PSG imao nekakav plan(nadam se da jeste bar neki), onda su zarad medijske pažnje isturili Sergeja u prvi plan u pocetku.
      Iako brljiv za organizaciju i politiku uopšte Sergej je prepustio predsedničko mesto bez uobičajenih vrištanja i tabloida, karakterističnih za politiku u Srbiji.
      Što se mene tiče, civilizacijski minimum je tu i pre bih takvu ekipu podržao nego izraubovane Đilase, Tadiće, Lutovce, Jeremiće itd.
      Ako se Živković penzioniše, Nova i PSG imaju izgleda da sa još nekim fuzijama naprave nešto što nije DS u raznim varijantama.
      Ionako se predugo misli da je demokratija na DS način(budimo kao Američka demokratija odmah i sada) jedini civilizovani način političkog delovanja ovde.
      Šezedestosmaši su još pre 20 godina bili zreli za (ne)zasluženu penziju.

  3. Pavle Grbovic, Aleksandar Petrović, Petar Đorđević, Natan Albahari, Aleksandar Radoičić, Sergej Trifunović i Aleksandar Ilić.
    Pokret slobodnih muskaraca.

  4. nikakva ovo promena nije. Sergej, Grbović i profesorka su vedrili i oblačili i do sada tako da ništa nećete dobiti ovom promenom. a tek ujedinjenje sa žilijenom je promašaj na kvadrat. Žilijen je gori teret za svaku stranku nego Đilas i Jeremić zajedno : )

  5. Živela demokratija u PSG, živeo novi jedini kandidat i čestitam na teško izborenoj pobedi.
    Šteta što je PSG umro ali, Živio!

  6. Naravno da se trebate ujediniti s’Novom Strankom,kao što ste morali izaći zajedno na junske izbore. Pokušati napraviti dogovor sa Ne davimo Beograd o zajedničkom nastupanju.. Izuzetno je važno da Pavle&ekipa ne podilaze nacionalistima u svojim javnim nastupima. Za početak, da se PSG jasno odredi po pitanju priznanja Kosova. Šta bi oni učinili po tom pitanju-da jasno i glasno kažu stav pokreta!! Dalje,uključiti što više žena u rukovodstvo pokreta. Sva sreća u daljem radu!!!

  7. Opet mnogo preuranjene kritike upućene opoziciji. PSG jeste napravio veliku grešku izlaskom na izbore, ali Grbović već dugo verbalno iznosi ono što se može nazvati isoravnim stavovima sa tačke gledišta građanske politike. Grbović je do sada stekao određenno iskustvo, a ipak je nov i neukaljan političar. Trebalo bi da izbegne Živkovićev uticaj u novonastaloj stranci i da i iz Nove budu promovisani mlađi. Dežurni večno nezadovoljni kritizwri iz fotelje su došli glave demokratiji u Srbiji. A oni kojima se ne sviđa mlad političar, eno im Lečića, Kene i Milosavljevića.

  8. Osvojili 1,60% glasova na izborima, da ujedinjenjem sa NS dupliraju ili tripliraju broj glasova ne prelaze normalan cenzus od 5%. Žalosno je videti te ljude kako se grčevito bore za pozicije bez obzira što nemaju podršku glasača. Još žalosnije je kada Lečić izjavi da je 4.500 članova DS-a platilo članarinu. Jedan nekada moćan DS spadne na to da samo 4.500 članova ispunjava svoju dužnost ili ih i nema više od te cifre. Zar oni treba da budu budućnost Srbije, zar sa njima treba da idemo i da rušimo Vučićev režim? Prošlo je vreme golorukog napada na bunkere kao što je činio Boško Buha.

  9. Kakav je to Pokret slobodnih gradjana,gradjanki,ako od 6 podpredsednickih mesta,nema nijedne zene?!

  10. Nije tačna izjava g-dina Sergeja Trifunovića da je, kako je izjavio, citiram; »od njegovog preuzimanja Pokreta 2019. članstvo tri puta povećano, a broj odbora širom zemlje dva puta.«. Pri tome g-din Trifunović zaboravlja, da je odmah posle Skupštine 26.01.2019. na kojoj je izabran za predsednika rezultatom 60:40, veći broj članova napustio Pokret. Isto tako zaboravlja, da je januara ove, 2020. godine malo veći broj članova, tačnije oko 100 članova, kolektivno napustio Pokret nezadovoljan vođenjem, pre bih rekao »nevođenjem« Pokreta od strane predsednika g-dina Trifunovića. Ako je pod g-dinom Trifunovićem Pokret toliko porastao kako je izjavio; »tri puta članova i dva puta odbora«, kako je moguće da je Pokret na izbornoj listi za republičke izbore imao samo 158 kandidata od mogućih 250, pa nam to samo potvrđuje, da je Pokret pod »vođenjem« g-dina Sergeja Trifunovića i ako je porastao to bilo samo kvantitativno, ali na žalost ne i kvalitativno.

  11. »Proces ujedinjenja PSG sa Novom strankom« treba nazvati pravim imenom »kupovina statusa« stranke. Zašto bi se PSG, za koga je na republičkim izborima glasalo 50.765 birača, odnosno 1,58%, ujedinio sa Novom strankom za koju je na tim izborima glasalo samo 7.805 birača, odnosno 0,24%. Tačnije zašto bi se PSG »ujedinio« sa strankom koja je na izborima postigla skoro sedam (7) puta slabiji rezultat, ako ne zbog »kupovine statusa« stranke. Inače, kako zakoni prirode govore; »da veća tela privlače manja tela«, narodski rečeno; »veća riba guta manju ribu«, normalno bi bilo, da Nova stranka »zamoli« PSG da se priključi, tačnije asimilira i kao »miraz« donese status stranke.

    1. Gagi,drži se ti saobraćaja,analiza politike ti slabo ide. Jer, da razumeš procese u politici -bilo bi ti jasno da je poslednje što je važno to ko ima više članova Slobodni građani ili Nova. Ovde je bitno da se dve grupacije (i ljudi koji ih čine) koje imaju veoma slične programe napokon ujedine i ako bude dobre namere da to bude samo početak ukrupnjavanja srodnih partija. Da recimo, ovim dvema partijama priđu stranka gdin-a Zelenovića i „Ne davimo Beograd“, i još nekoliko građanskih pokreta(Lokalni front,Zelena stranka..) To više ne bi bilo zanemarljivo i tad počinje da deluje princip sinergije. Tako bi se formirao blok partija koje čine politički centar ili su levo od centra. Ideološki, sve one imaju srodne programe i koalicija među njima je prirodna. Zlonamerna i netačna je tvoja tvrdnja kako je većina članstva napustila PSG posle pobede Sergeja Trifunovića nad gdin-om Olenikom, na unutarstranačkim izborima. Upravo suprotno se desilo,manji broj članova je prišao gospodi Oleniku,Veljanovskom i Zoranu Vuletiću koji su formirali Građ.demokrat.forum. Glavna tačka sporenja i raskol je nastao zbog odnosa prema rešavanju pitanja Kosova. Forumaši su zastupali stav,što i danas čine da Srbija nikako ne treba da sprečava učlanjenje Kosova u UN, Interpol i Unesco. Drugim rečima, Forumaši su sledili ideje Saše Jankovića oko rešavanja kosovskog pitanja. Gdin. Janković više nije u politici, a Pavle Grbović sa svojim saradnicima treba da zauzme jasan stav po pitanju rešavanja problema Kosova. Od velikih problema u politici se ne sme bežati -a oni koji ne žele da vode real politiku -ne treba ni da se njom aktivno bave. Pavle Grbović i njegov tim, uvek nek imaju na umu to da nijedan nacionalista i četnik svakako nikad na nekim izborima ne bi dali svoj glas PSG-u. Da podilaženje i ulagivanje nacionalistima ne vodi ničemu.

      1. Poštovani Milane, nema razlike između rukovođenja političkim subjektom i proizvodnim subjektom, tako barem kaže Harold Leavitt u svojoj knjizi »Psihologija za rukovodioce«. Knjiga je inače za »obične smrtnike« malo »teža« za čitanje, jer neke delove treba pročitati par puta da bi se shvatilo šta je pisac hteo da kaže. I na kraju knjige, ko ju je pročitao i razumeo naravno, dolazi se do zaključka, naravno u prenosnom smislu, da se ne može uskočiti u cipele rukovodioca, a da se predhodno nije malo hodalo bos, pa onda malo papuče, pa patike i tek na kraju cipele rukovodioca. Dakle, kada pogledamo kako to rade osobe koje ste pomenuli i rezultate koje su postigli politički subjekti u kojima su kao rukovodioci odlučivali, izgleda da niko od njih nije »hodao bos, u papučama ili patikama« već je odmah uskočio u ciprele i zato su rezultati takvi kakvi su. Na to možemo da dodamo, da subjekti o kojima je reč veruju da »Ništa na svetu nije pravilnije raspoređeno nego pamet, pa svako misli da je ima u izobilju« kako je u jednom romanu zapisao Andre Gide, dobitnik Nobelove nagrade za književnost 1947. I na kraju jedan aksiom iz mog ličnog iskustva; »Niko se ne plaši neznanja u svojoj blizini, dok od znanja u svojoj blizini ogromna većina beži kao đavo od krsta« pa i neki koje ste pomenuli.

  12. Gagi,bio si slikovit u objašnjenju. Nadam se ipak da se radi o tome kako si suviše kritičan prema dotičnim liderima. Kad budem u prilici,uzeću knjigu pisca iz čijeg si rada naveo primer.

Ostavite komentar


Politika

Vučićev komentar na povlačenje Bajdena: Verujem da je Tramp favorit 7

Vučićev komentar na povlačenje Bajdena: Verujem da je Tramp favorit

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je, komentarišući povlačenje Džozefa Bajdena iz izborne trke za novi mandat u Beloj kući, da će izbori biti neizvesni, ali je ocenio da će kampanju svojom popularnošću nositi supruga bivšeg predsednika Baraka Obame Mišel Obama, iako je potpredsednica SAD Kamala Haris dobila podršku za nominaciju.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.