Rebalans za korupciju, a ne za decu: Pavle Grbović o budžetu Vlade Srbije 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović izjavio je u Danu uživo da „suština rebalansa budžeta nije u odvajanjima za porodilje“.

„Osnovni motiv je da se izdvoje dodatna sredstva za ogromne, velike i veoma koruptivne poslove, poput izgradnje Nacionalnog stadiona, EXPO, svih fantomskih projekata koje u realnom životu ne možemo da vidimo“, kaže on.

Poslanici Skupštine Srbije raspravljaju o rebalansu budžeta za ovu godinu kojim je planirano da ukupni prihodi iznose 2.173,4 milijarde dinara, što je za 132,5 milijardi odnosno 6,5 odsto više u odnosu na inicijalni budžet. Rebalans budžeta predvideo je 48,6 milijardi dinara za francuske avione „rafal“, kao i 20,4 milijarde za Expo 2027. Povećana su i davanja za finansijsku podršku porodici sa decom.

Prema njegovim rečima, „jasno je ko ima većinu, da će taj akt biti usvojen“.

„Teško je očekivati da će neki od amandmana opozicije biti prihvaćen. Današnja rasprava u Skupštini, osim što je na momente bila dosadna i besmislena, kao mnogo njih do sada, ipak je pokazala suštinu ovog režima. Kada uporedite govor Milice Đurđević Stamenkovski sa planom rebalansa budžeta, dođete kroz tu jednačinu do suštine ove vlasti. Poziv građanima da se uključe u demografsku obnovu nacije, osim što u bukvalnom i prenesenom značenju nešto pokazuje, veoma je znakovito kad pogledate kakav je ovaj budžet, povećani izdaci za naoružanje, za BIA, a kaže prosvetnim radnicima ne da nema novca za njih, nego da ne da novac, kada ukrstite nacionalne ciljeve i pobede sa prioritetima koje ova vlast kroz budžet predstavlja jasno vam je da sa ovim ljudima na vlasti ovo društvo ide u lošem pravcu“, kaže on.

Veruje da je „posao političkih organizacija da učestvuju na izborima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari