Miloš Pavlovićfoto BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miloš Pavlović ocenio je danas da je pitanje konstituisanja Skupštine grada Beograda, kao i izbor predsednika Skupštine i gradonačelnika, politička odluka „koja zavisi samo od predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.“Mislim da je on tu odluku možda već i doneo i prosto je neshvatljivo da se već drugi put da se dešava izvrgavanje ruglu institucije gradskog odbornika, gradskog paramenta, građana i birača“, rekao je Pavlović za televiziju N1, komentarišući što je danas po drugi put odložena konstitutivna sednica gradskog parlamenta, jer zbog nedolaska odbornika dosadašnje većine nije bilo kvoruma.

Dodao je da ne vidi razlog zašto se pozivu na konstitutivnu sednicu ne odazivaju predstavnici Srpske napredne stranke i Socijalističke parije Srbije, jer se opozicija na te pozive odazivala.

„Nije mi jasno zašto i Beograđanima i srpskoj javnosti ne saopšte koja je konačna odluka – da li ćemo imati pokušaj konstituisanja parlamenta, da li je obezbeđena podrška liste Mi – glas iz naroda, ili idemo na nove izbore“, naveo je Pavlović.

Upitan da li će gradski parlament biti konstituisan u nedelju, 3. marta, kada ističe zakonski rok, Pavlović je kazao da je bliži verovanju da neće i dodao da očekuje da se već sutra tokom dana sazna datum novih izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari