PDD: Predsednik opštine Preševo je srpski vazal koji kriminalizuje kosovsku vladu 1Šćiprim Arifi Foto: FoNet/ Ljiljana Stojanović

Iz Partije za demokratsko delovanje (PDD) optužili su predsednika opštine Preševo i lidera Alternative za promene Šćirpima Arifija da u interesu Srbije pokušava da kriminalizije kosovsku vladu i Preševsku dolinu, kako Albanci nazivaju područje Bujanovca i Preševa.

U saopštenju PDD, Arifi je nazvan srpskim vazalom.

Kako navode iz PDD, Arifijevo delovanje ima za cilj da Albance u Preševskoj dolini prikaže kao ljude sklone zloupotrebama, da bi se oni skinuli sa dnevnog reda onih koji odlučuju u procesu dijaloga.

Reakcija iz PDD je usledila nakon što je Arifi podneo krivičnu prijavu zbog navodne korupcije i zloupotreba prilikom raspodele novca kosovske vlade preko Nacionalnog saveta Albanaca.

„Tužena je Vlada Republike Kosovo, koja je prvi put sistematski, državnim budžetom, izdvajala sredstva koja su direktno dodeljivana za potrebe civilnog sektora, medija, sporta i kulture Albanaca u Dolini“, poručuju iz PDD.

Dodaju da je cilj ovakvih postupaka izolacija Preševske doline od Kosova, prekid institucionalnih veza koje se sve više grade i intenziviraju, naročito isključivanje Preševske doline iz agende u razgovorima o budućem sporazumu Kosova i Srbije.

„Zašto Srbija i njen predsednik koče svaki zahtev Albanaca iz Preševske doline jasno je svima, ali je problem što u Preševskoj dolini i danas ima onih koji to podržavaju“, stoji u saopštenju PDD, prenele su Bujanovačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari