Pejčinović Burić: Štetne izjave Vulina 1Foto: Arhiva

Odluka Vlade Srbije o proglašenju ministra odbrane Damira Krstičevića nepoželjnom osobom ne doprinosi dobrosusedskim odnosima, jer on ni na koji način nije istupao protiv Srbije, dok je Aleksandar Vulin dovodio u pitanje suverenost Hrvatske, izjavila je danas u Briselu hrvatska šefica diplomatije Marija Pejčinović Burić.

Ona je ocenila da su odnosi Srbije i Hrvatske bremeniti i da bi, zbog toga, sve izjave koje daju državni funkcioneri maorale da budu odgovorne i odmerene.

To nije slučaj kada je u pitanjuu Vulin, jer su sve njegove izjave u potpunoj suprotnosti sa dobrosusedskim odnosima, a poslednje su bile i više od toga, bile su pretnja suverenosti Hrvatske i na tome smo utemeljili našu notu, rekla je Pejčinović Burić, koja u sedištu NATO prisustvuje sastanku ministara inostranih poslova zemalja članica, prenosi Hina.

Prema njenim rečima, Hrvatska nije imala drugi izbor osim da reaguje onako kako je reagovala, jer bi to uradila svaka suverena država.

Hrvatsko ministarstvo inostranih i evropskih poslova uputilo je u subotu notu kojom osuđuje Vulinovu izjavu da o njegovom dolasku u Hrvatsku “može da odluči samo vrhovni komandant Aleksandar Vučić, a nikako hrvatski ministri” i proglasilo ga je za nepoželjnu osobu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari