Pešić: Vučiću ne odgovara ulazak Makedonije u NATO

Sagovornici Danasa o predsednikovoj izjavi da neće da se igra referendumima

Ostavite komentar


  1. Ne mogu da verujem da će Makedonija da uđe u NATO, a mi to još ne možemo.Naravno da nam ne odgovara da Makedonija uđe u NATO.

    1. A, što ….. mi ne možemo da uđemo u NATO? Je l’ nas neko, možda, sprečava, ko ili šta? I, šta ćemo sad’ da radimo jer:…….’Naravno da nam ne odgovara da Makedonija uđe u NATO’…….? I ne….. „da uđe“, nego je već ušla!

  2. Gdja Pešić nije objasnila zašto bi Srbija, okružena miroljubivom alijansom NATO, “ostala jedini problem na Balkanu”? Preciznije je pitanje, kome bi Srbija bila problem? Da li gdja Pešić ima u vidu probleme za logistiku u Pentagonu oko prerasporedjivanja mobilnih raketnih lansera sa taktičkim atomskim glavama, naciljanim na Rusiju, ili ona smatra da je problem to, što Srbija, jedina uz BiH na Balkanu, nije meta istih takvih ruskih raketa? Možda je “atomska” Srbija, sa tudjim prstima na okidaču, ispod, ili iznad vidokruga socioloških radara.

    1. Menjate teze. Da li je narod bacao cveće na tenkove koji su išli prema Vukovaru u Srbiji ili Makedoniji. Koja država je već 30 godina najveći problem na ovim prostorima?

      1. @Aleks

        Kakav karikaturalni oblik nvo kursadzije. Da li si u stanju makar jednu recenicu samostalno da smislis ili ces samo da recitujes izlizane fraze koje se vrte 30-tak godina?

        1. Istina boli. Za siromaštvo, državu motača kablova, uništeno zdravstvo, sindikate,…. Za ljude kojima je sveto gledanje parova i
          zadruge, laži političara,.. nije kriv niko na svetu. Namesto da bi jednom svi mi pogledali istini u oči i priznali barem sami sebi svo zlo koje nas vodi od 1990 godine. Ne, za sve su drugi krivi, oni koji mrze nevine Srbe, Vatikan, zapad….. Za sve su svi drugi krivi osim nas samih.

  3. Alo gospodjo „beli listići“,zar vas nije sramota da nalazite mane „precedniku“,kome su vaši „beli listići“ doneli pobedu,naravno prvo Nikoliću,pa onda i Vučiću!

  4. Raduje me sto moja zemlja resila goruce pitanje koje je decenijama ne reseno,eto bilo kako zaev ucinio hrabro da makedonija krene napred,ali ne razumem toliku zlobu vucica,pa tako se resavaju problemi u zemlji gde je mnogonacionalna,lepo ste rekli i gospoga pesic i korac demokratija se kreira,apsolutizam ubija volju naroda za zivot.cudi me vasa pasivnost u politici danas?

  5. Nije Makedonije već Severne Makedonije. Mnogo se Vučić brine za Sevenomakedonce, oni su sami sebe zakopali.

      1. @Aleks: Gospodine Aleks, da li ste sigurni da je to zelja gradjana BJR Makedonije? Kao i Zaevu tako su i Ciprasu stavili ono u procep i stisnuli. Zato je i Zaev doveden na vlast, da slusa i ne pita svoj narod jer zna da nema podrsku.

  6. Ne bas Vesna.
    Promasena tema.
    Briga Vucica za Makedoniju, izgubljena stvar, … a to sa srpskim DBom u Sobranju je jos jedna od poluidijotskih ‘teorija zavere’.
    Ono sto trenutno Vucica mnogo vise muci u vezi makedonaca i njihovog iskustva su one druge dve reci: ‘konstitutivni referendum’ … – ‘a vi onda izglasate nesto drugo ….’ !!!!
    Vucicu je jasno da nije tesko vratiti se iz Brisela sa potpisanim priznanjem Ahtisaristana, jer on je cela srpska Vlada, Skupstina, Premijer i Predsednik na dve noge. Problem je sto sa tim papirom u ruci punom brzinom udara u zid sa natpisom: „Ustav Republike Srbije“!!!
    A, da ce to (politicki) preziveti, malo je verovatno … zato mu Brisel nece dati da potpise bilo sta ako ne promeni srpski Ustav, jer bez toga njegov potpis nije validan. A srpski Ustav lepo kaze da se Ustav menja Referendumom, … i tu pocinje makedonska agonija Ace Vucica …

  7. Referendum je „prebacivanje odgovornosti na narod. A to dalje izgleda kao izbegavanje odgovornosti.“ Svaka cast i hvala gospodine Korac! Nadam se da ce najbolji student u istoriji prava ovo razumeti, posto sve vise verujem da je on ipak obican duduk.

  8. Normalno da mu ne odgovara. Razotkrio se kao putinista davno, dovoljno je samo pogledati tabloide pod kontrolom vlasti..

    Najcrnje u svemu što je opozicija antinatovska, antizapadna..

    Iskreno , Srbija je u očajnoj situaciji. A hrabrih političara poput Đinđića ili Zaeva nigde.

    1. Da. Odlicno zapazanje.
      Ajd sto su ovi radikali (bivsi i sadasnji) i sps-ovci antizapadnjaci i antinatovci. Njima na celu pise Rusija. Verujem da su nas u celu ovu nesrecu i uvukli sa ciljem da budemo nekakava isturena brana prema Rusiji.
      Al, kako to objasnjava opozicija, koji su razlozi za to antizapadnjastvo, to nikako da cujemo. A i njima na celu pise isto sto i ovim prvima, do duse, malo u razblazenijoj formi.
      Sada kada je dolazio Putin, na silu su ljude primoravali da idu na njegov docek iz unutrasnjosti za BG. Zasto opozicija ne zeli na toj cinjenici da poentira i da prozove vlast po tom pitanju? To im je cist poen, koji oni iz nekog razloga ne zele da uteftere.

  9. Na moju veliku zalost,mislim da medju postojecim politicarima na vlasti i u opoziciji u Srbiji nema nikog ko bi presekao kosovski Gordijev cvor niti prekinuo laznu neutralnost u korist svrstavanja na pravu i jedinu mogucu stranu.
    Makedoniji i njenim politicarima sve cestitke.

  10. Na stranu promena imena Makedonija koja je davno mogla da se desi ali Vesna Pesic „hrabroscu“ naziva i to sto je Zaev ispunio sve zelje albanskih nacosa i pretvorio Makedoniju u Albaniju Br. 3, zgazio gradjanske vrednosti i na glavno mesto postavio etnicki princip . Nije to nikakva hrabrost nego kukavicluk i odradjivanje zadatka za neke „genije“ iz Vasingtona i njihovog plana kako „srediti“ Balkan. Ali dobro, da Vesna Pesic ili Korac nesto kapiraju i znaju bili bi na vlasti ili bi makar nesto uradili dok su ranije bili na vlasti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.