Petak je poslednji dan za preregistraciju vozila na RKS 1foto EPA-EFE/ĐORĐE SAVIĆ

Petak 1. decembar je poslednji dan da Srbi na severu Kosova zamene registarske tablice koje je izdala Srbija kosovskim „RKS“, navodi u današnjem pregledu prištinskih medija UNMIK ističući da su „kosovske vlasti pozdravile sve veće interesovanje građana Srbije za registraciju vozila sa legalnim registarskim tablicama“.

„Pozdravljamo spremnost pripadnika zajednica u četiri severne opštine da registruju svoja vozila u skladu sa poslednjom odlukom Vlade Republike Kosovo. Do sada je 3.000 građana registrovalo svoja vozila i imalo koristi od finansijskih olakšica koje su obezbeđene u tom procesu“, rekli su u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kosova

„Menjam registarske tablice sa KM na RKS. Proces ide dobro, moramo da čekamo u redu još neko vreme, ali u redu je. Razlog zašto mijenjam registarske tablice je taj što ne mogu da se krećem sa KM tablicama”, rekao je Svetolik Radovanović, jedan od mnogih Srba na severu Kosova koji su početkom ove nedelje registrovali svoja vozila legalnih registarskih oznaka pre isteka roka 1. decembra, navodi UNMIK pisanje danasšnjih proštinskih medija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari