Petković: Izbegavajući formiranje ZSO Kurti se sve više upliće u sopstvene laži i nedoslednosti 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković izjavio je da se Aljbin Kurti izbegavajući obavezu formiranja Zajednice srpskih opština, sve više „upliće u sopstvene laži i nedoslednosti“, saopštila je kancelarija za KiM.

„Jasno je da onaj koji je ZSO nazivao detinjarijom, tvrdio da Briselski sporazum ne postoji u Prištini sada ima problem da svojoj javnosti objasni zašto je u Ohridu pristao da formira ZSO prema jedino validnim dokumentima, Prvom briselskom sporazumu i pratećim sporazumima“, naveo je Petković u pisanoj izjavi.

On je dalje naveo da „ne postoji vremenska mašina“ koja bi pomogla Kurtiju da se vrati 10 godina u nazad i promeni Briselski sporazum.

„Kada Aljbin Kurti pokušava da ospori princip formiranja Zajednice srpskih opština, jasno je šta ga žulja – činjenica da Beograd neće priznati takozvano Kosovo, kao što se neće ni saglasiti da Priština postane član Ujedinjenih nacija, dok god je Aleksandar Vučić na čelu Srbije“, izjavio je Petković.

A zatim je dodao „Jasno je da bi Kurti najviše voleo da na Kosovu i Metohiji nema Srba, da ima etnički čiste albanske gradove, ali činjenica je da Srbi ostaju i opstaju na svojim vekovnim ognjištima i nema tog Kurtija koji ih može ikada više proterati“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari