Petković komentarisao intervju ministarke Gervale Švarc 1foto FoNet Milica Vučković

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da je na delu sinhornizovana antisrpska kampanja i udruženi napadi iz Zagreba i Prištine na Aleksandra Vučića, Srbiju i srpski narod, sa ciljem destabilizacije situacije i izazivanja novih tenzija na Zapadnom Balkanu, saopšteno je iz tog tela Vlade Srbije.

Prema mišljenju Petkovića, deo specijalnog medijsko-propagandnog rata je i najnoviji intervju koji je potpisala Donika Gervala Švarc, a zapravo diktirao kosovski premijer Aljbin Kurti, za hrvatski Večernji list.

Taj intervju je dat sa „jednim jedinim ciljem – da se demonizuju Vučić i srpski narod, i to od onih koji su najodgovorniji za sve sukobe koji poslednje dve decenije bukte na ovim prostorima i koji su krivci za najveća stradanja i etnička čišćenja Srba od Drugog svetskog rata“.

Petković je naveo da taj politički pamflet u Večernjem listu, kao proizvod monologa istomišljenika, nije baziran ni na činjenicama ni na istini, već je ogledalo čiste i ogoljene mržnje i opsesije prema Vučiću, a „o tome svedoči i podatak da su ga na pune tri strane intervjua pomenuli čak 29 puta, što jasno pokazuje da je on najveća brana i trn u oku onima koji žele da vide slabu i poraženu Srbiju“.

To vam, gospodo, koliko god se upinjali, nikada neće poći za rukom, dok Srbiju vodi upravo onaj protiv koga se tako silovito borite! Mi ćemo nastaviti da čuvamo mir i zalažemo se za kompromis i održivu normalizaciju odnosa, a Priština nek nastavi da zapaljivom retorikom širi mržnju i netrpeljivost i priziva nove sukobe. Njihove reči govore o njima, poručio je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari