Petković: Kosovska policija uhapsila na Jarinju medicinskog tehničara iz Kosovske Mitrovice 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Kosovska policija uhapsila je danas na Jarinju medicinskog tehničara iz Kosovske Mitrovice Dalibora Spasića, dok se sa maloletnom ćerkom i suprugom vraćao iz centralne Srbije, koji su zbog toga pretrpeli snažan šok, saopštio je direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Kancelarije je odmah stupila u kontakt s porodicom i uhapšenom Daliboru je obezbedila advokata.

Kosovski ministar policije Dželjaj Svečlja ponovo je jednog Srbina proglasio zločincem, umesto da se izvini što je već uhapsio nevinog momka Nemanju Vlaškovića u Leposaviću, pod optužbom da je fizički napao novinare, što je notorna laž, kao i neosnovanog hapšenja Radoša Petrovića, Dušana Obrenovića i Miluna Milenkovića, naveo je Petković u pisanoj izjavi.

On je istakao da ni Spasić nije nikakav kriminalac, već zdravstveni radnik u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, koga sada Svečlja pokušava da kriminalizuje samo ako je popreko pogledao nekog novinara.

Svečlja, koji je poznat po prevrtanju Euleksovih vozila, a njegov gazda Aljbin Kurti po bacanju suzavca i šok bombi i zatvaranju medija, najmanje imaju pravo da nekoga proglašavaju kriminalcima, jer su oni patentirali nasilne i kriminalne metode na Kosovu i Metohiji, poručio je Petković.

On je ukazao da i ovim hapšenjem oni žele da izazovu novu krizu i destabilizaciju prilika na terenu i da pod plaštom nekakve borbe za prava medija zapravo zastraše i proteraju Srbe sa Kosova i Metohije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari