Petković: Kurti zatvaranjem Centra za socijalni rad udara na najosetljivije 1foto FoNet Milica Vučković

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da kosovski premijer, odlukom da zatvori Centar za socijalni rad u Leposaviću, vodi antisrpsku politiku preko leđa najugroženijih Srba na Kosovu.

Petković je naveo da Kurti na ovaj način želi da više od 1.500 korisnika različitih vidova socijalne pomoći ostavi na ulici bez ikakvih primanja i pomoći, kojima je ona od životne važnosti, prenosi Kosovo onlajn.

“Posle zatvaranja Privremenih organa, ukidanja dinara, zatvaranja Pošte i Banke Poštanska štedionica, Kurti je sada udario i na najosetljivije, one koji bez redovne mesečne socijalne pomoći ne mogu da prežive, kojima je socijalna pomoć države Srbije jedino primanje, na invalide, decu bez roditeljskog staranja, bolesne, nemoćne i stare”, naveo je Petković.

Dodao je da je to pravo lice režima Aljbina Kurtija, ogoljena mržnja i zatiranje svega srpskog na Kosovu, a ako krene u realizaciju svog nauma, to će dovesti do novog talasa iseljavanja Srba sa ovih prostora, posebno iz opštine Leposavić.

“Zato on nema šta ni danas da traži u Leposaviću, i najavljuje nekakva porodilišta, jer on gde god dođe, donosi samo nesreću srpskom narodu. Srbi imaju svoja porodilišta i svoje bolnice”, dodaje.

Petković je istakao da je o Kurtijevim namerama obavestio izaslanika za dijalog Miroslava Lajčaka, međunarodnu zajednicu i države članice EU.

“Svuda na svetu socijalni slučajevi jesu zaštićene kategorije stanovništva, uživaju poseban stepen prava, samo ugroženi Srbi na Kosovu nemaju nikakva prava i Kurti pred očima međunarodne zajednice želi da ih obespravi i zatre”, zaključio je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari