Petković nakon sastanka sa savetnikom italijanske premijerke: Upoznao sam Sađa sa teškim uslovima života za srpski narod na KiM 1foto FoNet Milica Vučković

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković sastao se danas sa savetnikom italijanske premijerke Fabricijom Sađom s kojim je razgovarao o teškim uslovima života za srpski narod na Kosovu koji je izložen progonu Prištine.

Petković je na Instagramu naveo da su dobri odnosi Italije i Srbije zasluga predsednika Srbije Aleksandra Vučića i italijanske premijerke Đorđe Meloni.

„Zahvalio sam gospodinu Fabriciju Sađu na iskrenom razgovoru koji sam imao danas u Rimu, ali i odnosu prema Srbiji, kome su doprineli odlični odnosi premijerke Meloni i predsednika Aleksandra Vučića“, naveo je Petković i dodao

„U svetlu naredne runde sastanaka u Briselu, složili smo se o važnosti da se sva otvorena pitanja između Beograda i Prištine rešavaju dijalogom. Preneo sam svom sagovorniku da će Italija u Srbiji uvek imati pouzdanog i kredibilnog partnera i da smo čvrsto posvećeni očuvanju mira i stabilnosti, iako su te suštinske vrednosti svakodnevno ugrožene jednistranim, nasilnim i eskalatornim potezima Aljbina Kurtija koji urušava svaku mogućnost dijaloga. Posebno sam govorio o teškim uslovima života za srpski narod koji je izložen progonu Prištine. Istakao sam da je formiranje ZSO, ključni korak za napredak u procesu dijaloga, opstanak Srba, kao i normalizaciju odnosa“, naveo je direktor Kancelarije za KiM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari