Petković: Nastavlja se Kurtijev teror, sada hoće da hapsi i političke predstavnike Srba 1Foto FoNet Aleksandar Barda

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je da Aljbin Kurti nastavlja da sprovodi teror na severu KiM, i da sada hoće da hapsi i političke predstavnike srpskog naroda kako bi ostvario svoj naum – da pola Srba protera, a drugu polovinu pohapsi.

 

Nalozi da se čelnici Srpske liste saslušaju u svojstvu „osumnjičenih“, zbog navodnog “falsifikovanja dokumenata” je pokazatelj brutalnog političkog progona lidera Srba sa severa KiM koji je naredio Aljbin Kurti i koji će imati dalekosežne posledice, napisao je Petković na mreži Iks.

„Rukovodstvo srpskih institucija ništa nije ‘falsifikovalo’ i sve su radili isključivo u skladu sa zakonom, pružajući usluge i Srbima i Albancima! Da je Kurti formirao ZSO, danas ne bismo bili u ovakvoj situaciji“, rekao je Petković.

Petković je rekao da je o najnovijem Kurtijevom nasilju Beograd odmah obavestio međunarodnu zajednicu i Kfor.

„Ako su njihov najviši domet – saopštenja i verbalna osuda i to bez ikakve konkretne reakcije, postaje jasno šta je pozadina Kurtijevog progona Srba“, rekao je Petković.

Potpredsednik Srpske liste Dragiša Milović rekao je u Takovskoj 10 da se od predstavnika blokiranih institucija traži da daju izjave zbog navodno falsifikovanog potpisa.

“Imam informaciju da se traži da se daju izjave od pojedinih predsednika privremenih organa i direktora ovih naših institucija, da se 5. ovog meseca jave u regionalnu jedinicu na sever i daju izjavu zbog navodnog falsifikovanog potpisa“, rekao je Milović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari