Petković otkrio "Kurtijev trik" 1Foto: Print screen Kosovo online

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je danas da kosovski ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić ne zastupa nikoga drugog „do svog gazdu Aljbina Kurtija“, pa nema nikakve moralne kapacitete da se uključi u pisanje Nacrta statuta Zajednice srpskih opština (ZSO).

Reč je o najobičnijem triku Aljbina Kurtija koji je više puta decidno priznao da ne želi da formira ZSO i sada potura svog podobnog ministra Rašića da tobože piše nekakav Statut u ime srpske zajednice, samo da bi dodatno zamazao oči međunarodnoj zajednici, naveo je Petković u pisanoj izjavi.

„Da budem sasvim jasan, postoji Nacrt Statuta ZSO koji je izradio Upravljački tim u skladu sa Briselskim sporazumom“, rekao je Petković, dodajući da je od prošle godine na stolu i Nacrt Statuta EU za koji je Beograd rekao da je dobra osnova kako bi se što pre došlo do formiranja ZSO.

„To što Rašić sada nudi je direktni napad na Nacrt Statuta EU i nastavak Kurtijevih trikova za potkopavanje i poništavanje dogovora u Briselu“, naveo je Petković.

Kosovski ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić izrazio je ranije danas spremnost da se uključi u izradu Nacrta statuta ZSO. Dodao je da ZSO treba da podseti da međunarodni ugovori imaju veću snagu od lokalnih zakona i da se moraju poštovati obaveze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari