Petković sa Bocan-Harčenkom o toku dijaloga Beograda i Prištine 1Foto: Kancelarija za KiM (kim.gov.rs)

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom o toku dijaloga Beograda i Prištine i zahvalio mu na kontinuiranom razumevanju da je jedino u okviru dijaloga moguće postizanje kompromisnog rešenja i normalizacija odnosa.

Petković je naglasio da je srpska strana na sastancima u Briselu uvek pokazivala konstruktivnost, što potvrđuje i činjenica da je Beograd ispunio sve preuzete obaveze iz dijaloga, dok prištinska strana više od devet godina odbija da ispuni dogovore o formiranju Zajednice srpskih opština, ali i brojne druge sporazume.

Beograd, i pored stalnih opstrukcija Prištine, smatra da se sva otvorena pitanja mogu rešavati jedino mirnim putem i dijalogom i na tome će nastaviti da insistira, rekao je Petković, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Petković je skrenuo pažnju na povećan broj incidenata koji se gotovo svakodnevno dešavaju na Kosovu, sve učestalije skrnavljenje pravoslavnih crkava, napade na Srbe i njihovu imovinu, što pokazuje da kod prištinskih političara ne postoji ni minimum dobre volje za građenje međusobnog poverenja, mira i suživota, dodaje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari