"Svećlja upadljivo ćuti kada Srbi stradaju, a preti i provocira sukobe": Petković povodom ubistva policajca u Loznici 1foto FoNet Aleksandar Barda

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju izjavio je da je ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja najnovijim pretećim poruka upućenim srpskom narodu na Kosovu, kao i Beogradu, još jednom potvrdio ko je jedina pretnja miru i stabilnosti, i dodao da kosovski ministar ni reč nije rekao o sinoćnom ubistvu srpskog policajca na službenoj dužnosti u Loznici, za koje je osumnjičen Albanac sa Kosova.

Petković je saopštio da dok iz Beograda dolaze inicijative za dijalog i mirno rešavanje svih problema, u Prištini svakim danom sve otvorenije „zveckaju oružjem i prizivaju sukobe“.

„Takozvane KBS nemaju šta da traže na severu Kosova i Metohije, kao što tamo nije mesto ni prištinskoj policiji, koja u četiri većinski srpske opštine iz dana u dan sprovodi teror. Nek Svečlja prestane da preti i provocira sukobe, jer svaka razumna osoba uviđa da mir nema alternativu, i da naš region sebi ne može da priušti još jedan ciklus mržnje i razaranja“, poručio je Petković.

Srbija će, navodi, kao ozbiljna demokratska država i pouzdan međunarodni činilac, svom snagom nastaviti da se zalaže za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu, kako bi i sebi i čitavom regionu ostavila prostor za neometan razvoj.

„Svečlja uvek upadljivo ćuti kada Srbi stradaju, pa tako ni reč nije rekao o sinoćnom ubistvu srpskog policajca na službenoj dužnosti u Loznici, za koje je osumnjičen Albanac sa Kosova i Metohije, ali zato je prvi kada treba da poziva na sukobe i širi propagandu o nekakvoj nepostojećoj srpskoj pretnji. Jedina pretnja miru i stabilnosti na Kosovu i Metohiji su separatisti i ekstremisti u Prištini, a Svečlja se sam profilisao kao najekstremniji među njima“, zaključio je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari