Petković: Trojica pripadnika kosovske specijalne policije uhapšena duboko na teritoriji centralne Srbije, spremni smo i na međunarodnu istragu 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je antitetoristička jedinica srpske žandarmerije uhapsila trojicu pripadnika kosovske specijalne policije duboko na teritoriji centralne Srbije.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je antitetoristička jedinica srpske žandarmerije uhapsila trojicu pripadnika kosovske specijalne policije duboko na tetitoriji centralne Srbije.
„Ova teroristička banda je danas uhapšena u 12:38 i to duboko na teritoriji centralne Srbije, u rejonu sela Gnjilica u opštini Raška“, rekao je Petković na konferenciji za novinare.

Petković je rekao da su uhapšeni R. Z, B. S. i M. Š. i da policija Srbije „nogom nije kročila na teritoriju Kosova i Metohije“ i da nisu prekoračili ni milimetar administrativne linije i da nisu prekršili vojno-tehnički sporazum iz Kumanova, ni Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

On je rekao da je Srbija spremna i na međunarodnu istragu i da zapadni predstavnci daju svoje satelitske snimke.

„Ovde se ne radi ni o kakvom kidnapovanju kada je reč o ovim uhapšenim teroristima“, rekao je Petković i dodao da je to važno reći jer ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja govori da su oni kidnapovani.

Kako je rekao, oni su bili naoružani do zuba, sa oružjem, mapama, GPS uređajima i drugom opremom za osmatranje i došli su na teritoriju centralne Srbije sa „nekim opasnim naumom“, ali „neće biti ni mučeni, niti tučeni“.

On je istakao da će istraga utvrditi šta im je bio naum.

Petković je rekao da kosovski premijer Aljbin Kurti iz dana u dan čini sve da stvori haos i izazove sukobe.

„On iz dana u dan izaziva nove krize i želi da natera srpski narod da neodmereno reaguje“, rekao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari