POKS: Potpisivanje ugovora o snabdevanju litijumom sa nemačkim kancelarom je čin proglašenja Srbije kolonijom Berlina 1Foto FoNet Ana Paunković

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenio je danas da je za sutra najavljeno potpisivanje ugovora o snabdevanju litijumom sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom „čin proglašenja Srbije kolonijom Berlina i Evropske unije“.

„Kancelar zemlje koja ima najveće rezerve litijuma u Evropi i nijedan rudnik litijuma na svojoj teritoriji zbog opasnosti koje oni nose dolazi u Srbiju da potpisom potvrdi da će se sirovine za EU vaditi u našoj zemlji. To je ugovor o kolonizaciji Srbije“, izjavio je predsednik POKS Vojislav Mihailović.

Mihajlović je ocenio da će, pošto će Srbija imati samo pet odsto rudne rente od planiranog rudnika u dolini Jadra, to u stvari biti „ugovor Nemačke sa Rio Tintom o eksploataciji Srbije uz saglasnost naših vlasti“.

„Oni koji su nas bombardovali da bi nam oteli Kosovo i Metohiju jedina dva rudnika litijuma u Evropi planiraju na teritoriji Srbije i na Majevici u Republici Srpskoj. Zaista ne treba mnogo pameti da se shvati šta je posredi. Srbi to ne smeju dozvoliti „, istakao je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari