Petković: Predsednik Vučić govorom u UN zapušio usta klevetnicima 1foto FoNet Milica Vučković

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je večeras da je predsednik Vučić govorom pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija klevetnicima koji su ga optuživali da je prepustio Kosovo i Metohiju kapricima velikih sila zapušio usta.

„Predsednik Vučić je još jednom dokazao da ne zazire ni od velikih ni od silnih, i da mu je jedina briga i ideja vodilja interes Srbije i njenih građana“, istakao je Petković u saopštenju.

Dodao je da će, kao mnogo puta do sada, klevetnici zabiti glavu u pesak, ali da narod i istorija pamte velikane i predsednik Vučić će sasvim sigurno biti upamćen kao jedan od najvećih državnika u srpskoj novovekovnoj istoriji.

Petković je naglasio da je predsednik Vučić objasnio, iako nisu možda svi to želeli da čuju, da ljudska i građanska prava, kao temelj moderne zapadne civilizacije, ne mogu važiti za neke Evropljane, a za druge ne, i da srpski narod na Kosovu i Metohiji ne može da jedini bude izuzet iz sistema vrednosti kojim se demokratska Evropa toliko ponosi.

„Važno je da za istoriju bude zabeleženo da je šef naše države u UN jasno i otvoreno govorio o politici dvostrukih aršina, bahatosti i licemerju dela međunarodne zajednice, jer danas se isti oni koji su protivpravno pre dve i po decenije napali Srbiju i od tada sponzorisali separatiste na Kosovu i Metohiji pozivaju na međunarodno pravo, Povelju UN i princip nepovredivosti granica suverenih država“, zaključio je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari