Petrič: Rešenje kosovskog pitanja mora biti evropsko

Ostavite komentar


  1. zasto evropsko???koliko licemerja u njihovim recima …ali valjda ce i tome jednom doci kraj

  2. O ččemu bulazni ovaj čovek.Pa on je mrđu prvima učestvovao u razbijanju Jugoslavije i Srbije i u otimanju Kosova

    1. A kako su to „nesto“ oduzeli od Srbije kada to nikada nije njeno ni bilo?

      1. @Bashkim

        Posto je ocigledno da nisi ni istoricar niti imas veze sa istorijom niti imas pojma sa istorijom i da si svo „znanje“ pokupio iz nekog velikoalbanskog mikimaus „Informer“-a, bolje je za sve, te tako i za tebe da preskocis istorijske teme.

  3. Da, evropsko resenje a ne nemacko resenje kakvo propagira i ovaj Petric. Znamo jako dobro kako bi Nemci zeleli da urede ovaj prostor a narocito Srbiju. Znamo to jos od II svetskog rata kada su Nemci, pod vodjstvom Hitlera prvi put pokusali da odvoje Kosovo od Srbije i da ga albanizuju i kada su podrzavali svaki sovinizam oko Srbije.

  4. Volfgang Petric je od 80 tih angazovan u procesu razbijanja SFRJ i nastanka novih drzavica. Proces je ocigledno neuspesan. Gotovo sve drzavice, izuzimajuci Sloveniju, su ekonomski problematicne, medjusobno sukobljenje i najcesce sa autokratskim zadribandama na celu. Vreme je da Petric i drugi koji su nas njihovim delovanjem gurnuli u ovaj nesrecni vrtlog odstupe i dozvole mladjim ljudima neopterecenim nacional socijalustickim bremenom da nadju nova resenja.

  5. Petrič je u pravu i argumentovano iznosi svoje stavove! :Čudi me da objavljujete ekstremne radikalske komentare (Stane).

    1. Isto tako mene čudi da Danas objavljuje i neke samomrziteljske komentare.

    2. Cenis da Danas mora da objavljuje iskljucivo komenatre kao sto su tvoji,, komentare botova na zadatku, autosovinista, nvo kursadzija, albanskih nacional-sovinista?

  6. Ako mislite da ste demokraticni zato sto objavljujete ovakve komentare-niste!

    1. Treba samo tvoji komentari da se objavljuju i onih tebi slicnih? Cenis da bi to bila ona prava demokratija?

  7. Gospodin Petrič ne shvata da je balkan samo geografski u evropi, a po svemu ostalom Turci koji se kunu Rusiju, po običaju za sve su krivi drugi i svi nas mrze.
    Rezultati ove beskonačne gluposti se vide jer Srbija ubrzano nestaje sa karte a vi gospodo i dalje uz „vetar“ samo napred.

    1. Proverio sam kartu i Srbija je i dalje jedna od vecih drzava u regionu a ako uzmemo u obzir drzave EX-YU ubedljivo najveca.

  8. Ovaj covek ili ne shvata da trenutnim procesom rukovode Englezi i Amerikanci ili misli da EU ima neku snagu uticaja. Ako je i imala to je bilo na srpsku stranu, Albanci su se zabavljali.

  9. Evropski problem koji j stvorio NATO. Ipak je to svetski problem i treba se rešavati u UN.

  10. Gospodo draga ko
    Gospodo draga, vi što ovde komentarišete, nemojte misliti da ovo što napišemo neko čita, osim ‘danasa’ i njihovih administratora.
    Sa kime to mi ovde polemišemo. Upitajmo se.?

    1. Ja koji desetak godina komentarisem, ranije na RSE i od pojave internet izdanja Danasa mogu reci da se nasi keep mentari i te kako citaju od CIJE, BIJE, KGB ili kako se vec zovu. Takodje su mnoge moje ideje zazivele od Srpske Liste pa do famoznog razgranicenja cak sam i ideju o eksterotijalnosti SPS i njenih metoha jos pre pet-sest godina napisao. Priznajem, nije to bas moja ideja vec ju je Nenad Canak formulisao kao formiranje Srpske Pravoslavne Drzave Pecke Patrijarsije. I Dacic me vorio o phone deli KiM a pre njega Djindjic a pre svih Cosic.
      Jos samo da srpski zvanicnici prihvate moju ideju o
      Kanalu Ibar-Raska-Ibar, kojim bi se prevodnicom kod Ribarica Ibar skrenuo i Jezero Gazivode isusilo, odnosno da postoji stalna pretnja Albancima na KiM da bi Pristevci pocrkali od zedji, Kosovska Dolina postala Sahara i zapalile se TE Obilic.

  11. Koliko se trazi pravo za serbe na Kosovu,toliko treba pravo za Albance u Presevu,Bujanovac i Medvedja…!Resenje problema Kosova treba europski i da ne mesaju Amerika i Rusija(?),kaze ovaj diplomat iz Austrije.Amerika jeset gardian slobode i nezavisnost Republika Kosova!Bez Amerika na tlu Balkana nema mira.Serbija igra ulogu ,,politicke,,i svaki minut slusa kako resenje trazi ortodoksa Cerkva za Kosovu i za Albanski narod…Vreme je svaki na svoje ,to je Europska resenje!

    1. Ne postoji nikakva paralela izmedju severa Kosova i tzv. presevske doline. Reciprocitet i paralele se mogu praviti izmedju dve priznate i nacionalne drzave a to su Srbija i Albanija. Albanci u tzv. presevskoj dolini mogu traziti samo ono sta imaju Srbi u Albaniji. Tvorevina na Kosovu nije drzava, nije ni albanska drzava nego nepriznati protektorat. Ta tvorevina na Kosovu je produkt promasenepolitike bivse americke administracije i sve je manji interes Amerike da odrzava na zivotu tu tvorevinu na Kosovu, da nema ostataka Klinton administracije i dugogodisnjih potplacenih lobista, Amerika bi vec davno povukla vodu sto se tice „drzave kosova“. Ako cemo svaki na svoje, onda pravac Albanija pa se tamo igrajte drzave.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.