Petričić: Mi se stalno kačimo za neke harizmatične ličnosti, vođe

Ostavite komentar


  1. PRAVI rodoljubi znaju da sada nije vreme za novog Vožda Karađorđa, nego za Knjaza Miloša, koji bi prihvatio predlog D.Trampa o „obostranom priznanju“, ali pod sledećim uslovima:
    1). da Srbija neformalno prizna Kosovo;
    2). da Srbija dobije Srpsku i sever Kosova, plus velike investicije u poljoprivredu i prerađivačku industriju, turizam i saobraćaj,..
    3). da Srbi južno od Ibra dobiju ZSO, zaštitu svetinja, 10% udela u javnim preduzećima na KiM,…
    4). da sve garantuju EU i NATO .

    1. Imate bujnu mastu ili vas je neko nasankao! Toliko je ovo nerealno i jos utrpana RS u ceo paket….

      1. Kosovo se može rešiti bez rata , samo zajedno sa Republikom Srpskom, uz princip RECIPROCITETA :
        Šta dobiju Albanci na KiM, to da dobiju i Srbi u Srpskoj !!

  2. Istina je negde na pola puta. U pravu je Zilnik da Vucic pokusava sa kultom licnosti, ali ne uspeva i pretvara se u sopstvenu karikaturu, bas kao sto tvrdi Petricic.
    Sa druge strane, mi kao narod se suocavamo sa psihijatriskim posledicama te vucicevske nocne more. Duboko iskompleksiran covek, bez samopouzdanja i svrhe, sa dubokim duhovnim i intelektualnim ostecenjima, slepo uveren u svoju nepostojecu ‘harizmu’ se suocava sa svakodnevnim, ociglednim dokazima u suprotno (i sprdnjom), da bi se podstaknut antidepresantima i ko zna cim jos, sa ‘zakrpljenim egom’ okrenuo i jos zesce, ‘osvetnicki’ nastavio u istom pravcu, … dok na kraju ne zavrsi kao Napoleon.

    1. Danas je nemoguće izgraditi kult ličnosti tipa Tita, Staljina ili Hitlera. Medije je teže kontrolisati i ne podpadaju svi pod njihov uticaj. Ali u srbiji ima dosta ljudi za koje je Vučić „sve i svja“ tako da onaj ko je laka meta za RTS, Pink i Happy za njega je vučić najoblji u istoriji srbije. ostali koji se informišu na objektivnim televizijama su svesni da je on samo još jedan patološki lažov sa kojim ćemo se sprdati kada ga oborimo kao sa slobom danas.

  3. „…Petričić i upitao da li se „neko sprdao sa Titom ili sa Miloševićem, ili sa kraljem Petrom?“…
    Jel’ ovi ono bese diktatori?

    1. Naravno da su bili diktatori.
      Žilnik je zaboravio da su na ulicu izvođeni đaci, službenici, radnici … da se uveliča Titov prolazak ulicama, pogotovu ako je dolazio neki strani zvaničnik, da se vidi koliko narod voli Tita i partiju (bežali smo koliko smo mogli ali je uvek bilo onih koji su prijavljivali pobegulje). Doduše on je već imao izgrađen kult ličnosti pa su ga mnogi obožavali (većina ni sama nije znala zašto). A stanovi na N.Bgd. su građeni slično kao ovi danas: po planu je trebalo napraviti 20 000 a pravljeno je 2 – 5000 stanova godišnje (u sasvim drugim društvenim uslovima, naravno). A Milošević je hvatao „dobrovoljce“, noću, na spavanju da idu u rat u kome nismo nikada učestvovali …
      Ko ne želi da se seća i zna, ne vredi mu mnogo govoriti.

  4. , „Bela lađa “ do 2012.te, na malim ekranima, gledali smo i smejali se. Sad bi da plačemo, Hej! pa mi stvarno živimo u „Beloj Lađi“ i Kapetan je stvarno „Srećko“ naša kolektivna Nesreća i Sramota.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.