Petrović: Ministarstvo policije na čelu sa Ivicom Dačićem krši zakon 1foto FoNet Milica Vučković

Ministarstvo policije na čelu sa Ivicom Dačićem krši zakon jer već mesec dana ne odgovara na poslaničko pitanje koje sam postavio u vezi sa bivšim ministrom policije Nebojšom Stefanovićem, saopštio je Goran Petrović, narodni poslanik i potpredsednik Stranke slobode i pravde.

U saopštenju se podseća da je on 24. septembra sam na sednici Skupštine na osnovu čega Nebojša Stefanović ima policijsko obezbeđenje koje čine dva vozila i više pripadnike MUP-a Srbije.

„Odgovora nema. Nebojšu Stefanovića je prva saradnica Dijana Hrkalović optužila za povezanost sa kriminalnim klanovima umešanim u najteža krivična dela poput ubistava, kao i za korupciju. Najbliži prijatelj Goran Papić, inače zadužen za sve Stefanovićeve poslove, tražio je da se Stefanović iseli iz vile na Dedinju u kojoj je živeo, a koja se vodila kao Papićeva imovina. I pored svega toga nikakva istraga protiv Stefanovića nije povedena, čak mu je dato i veliko obezbeđenje o trošku građana Srbije“, podseća Petrović.

Prema jegovim rečima, Stefanović je posle klasične harange u okviru SNS-a, organizovane u stilu komunističke partije, nestao iz javnosti.

Oživeo je pre dva dana kada je njegov potpis stavljen na tekst od dve strane kojim je odgovorio na tvrdnje Dragana Đilasa da je Srbija kolonija raznih zemalja. Kada će oživeti i na poslaničko pitanje odgovoriti ministar Dačić ostaje da se vidi“, zaključuje Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari