„Hrvat“ Picula na funkciji izvestioca EP za Srbiju je radost za Vučića: Šta još sagovornici iz Beograda i Zagreba kažu o reakcijama režima na ovo imenovanje?

Ostavite komentar


  1. Sve je to zbog lošeg vina, Istarska Malvazija je odvratno vino. Gospodinu Vučiću odgovaraju Bordojac i Tokay ali na menuju je baš ona odvratna Malvazija.
    In vino Veritas.

  2. Svaki političar mora i treba da radi po zakonu a ne po volji licnoj. Moze da ima Licno misljenje ali mora da sprovodi zakon grupacije kojoj pripada. Kod nas imamo licnu volju a malo zakona i za to niko nikome ne odgovara vec ga štite. Da se radi po zakonu vecina bi bila u zatvoru. Zato optimizam i ostavimo da covek radi posao. A Evropa zna sta radi daleko bolje od nas

  3. „Hrvat“ Picula, da je čovek, sam bi se izuzeo. Da je čovek, rekao bi da ne može da prihvati funkciju „nadzornika Srbije“ jer, kao Hrvat, nejverovatnije je pristrasan pa makar i nesvesno.

    A i da nije pristrasan, što je nemoguće, mora biti svestan da su Srbi koje treba da „nadzire“ negativno nastrojeni prema njemu. „Hrvat“ Picula, da je čovek, zato bi zaključio da bi mu bilo jako teško ako ne i nemoguće da uspešno i objektivno obavi ponuđenu funkciju u takvoj atmosferi.

    Ali pošto „Hrvat“ Picula nije čovek nego običan politikant i karijerista, on ne da se nije sam izuzeo, nego se sam ugurao među kandidate i uspešno izlobirao da bude postavljen.

  4. Jasan znak iz Evroe.Prosecan Srbin zamislja Piculu sa osmehom i srbosekom iza ledja.Na zalost,Hrvati su nam vise puta pokazali sta nam misle.Sneza je mlada,ne seca se.

  5. Au, koliko komentara, ali nepuštenih.

    Imam pitanje za Danas: a zašto neki vaš novinar istraživač ne prouči političko delovanje Picule pa da vidimo nalaz.
    Da vidimo gde i kada je bio pozitivno kreativan i konstruktivan. Možda mi to neznamo.
    A to da je gospodin teško merljivo negativan prema Srbiji, to znamo. I zato: imenovanje Picule da izveštava o Srbiji tumačim kao tešku nameštaljku, namernu, Eu parlamenta. Prljavu igru igraju a, tobože, primili bi Srbiju u Eu. Izgleda, nažalost, da će to biti malo morgen.

    Sve ovo ne čudi kadav se zna da Eu uhlebi a prlamentarci, sa platama reada 15.000 Eura + beneficije na angro, svojski rade, realno, na rasturanju Eu.

    Medjutim, ovo delovanje više Eu sile treba iskoristiti da se pametnom diplomatijom Picula temeljno izkompromituje, ako bude radio prljave igre.

    Rodna godina, obrasmo zelen bostan i ovaj put.

  6. „Donedavno je bio na sičnim funkcijama u odnosu na Bosnu Hercegovinu, Kosovo i Crnu Goru.“

    Ocito je „idealan“ za tu poziciju kada se seta sa jedne na drugu poziciju a pomenute nisu dale nikakve rezultate. Ocito je to razlog njegovog uspesnog rada.
    Vucicu taman takav odgovara, da nije tako zvanicno bi odgovorio EU da sa takvim covekom nema saradnje. Medjutim on kaze „kako ce saradjivati, pa cemo videti rezultate“.

  7. Sva sreća pa EU nije jedina opcija za Srbiju. Ubrzanim razvojem i sprovođenjem reformi, zadnjih 10tak godina, Srbija je na vlastitom primeru pokazala da se to može raditi uspešno iako niste član EU. Imenovanjem Picule za izvestioca, EU je poslala lišu poruku Srbiji. Onda neka ne krive „maligni uticaj Rusije i Kine“ za smanjenu podršku građana Srbije učlanjenju u EU..

  8. Sta je problem? Zar bi se Hrvati ili Albanci ili Bosnjaci bunili da im se za izvestioca postavi Srbin, bivsi pripadnih srpskih vojnih formacija koje su se borile u Hrvatskoj, BiH ili na Kosovu? Ili da im se za izvestioca postavi unuk nekog cetnickog dzenerala? Ili neki Srbin koji zagovara ponovno stvaranje SAO Krajine u Hrvatskoj, nezavisnost Republike Srpske ili reintegraciju Kosova pod suverenitet Srbije? Naravno da ne bi nego bi jos i zahvaljivali na tom izboru i pruzili sansu coveku. Samo se Srbi nesto bune.

  9. Moguce je da put Srbije u EU vodi preko Zagreba, ali vozna karta za to putovanje se kupuje na zeljeznickoj stanici u Pristini. Istoj onoj stanici sa koje su srpski vojnici potpomognuti Milosevicevim basibozukom proterivali autohtono stanovnistvo iz svojih domova u egzil u Severnu Makedoniju. Bojim se da ce ta vozna karta biti jako skupa. Sto se samog Picule tice , on je samo kondukter u tom vozu prema EU i zaduzen je za pregled voznih karata.

  10. Зашто српски читаоци увек тако мало знају о Европи, о свету. ?
    Један ЕУ парламентарац, прима месечно 9.166.30 €вра БРУТО, или 7.145.04 €уро НЕТО.И то све пише лепо транспарентно на интернету, наравно за оне који знају да га користе.

  11. @Auh koliko komentara
    Pa da budemo iskreni, i nama je do te Evrope koliko i do lanjskog snega. Deklarativno smo svi za nju, ali kada treba da se svaki od nas odrekne bilo čega protivpravno uzurpiranog, pa makar bio to i parking na ulici ispred kuće ili pak da dodjemo do nekog “lakog keša”, situacija postaje sasvim drugačija.

  12. U toku je igrokaz između EU i Srbije iz samo njima znanog razloga. Niti EU želi Srbiju, niti Srbija želi u EU. Nebitno je ko je izvestilac!

  13. @BEG-Istrijan-Schwabenländle

    A zasto smatras da si svo znaje sveta pokupio? Sadrzaj tvojih komentara uopste ne odrazava to „sveznanje“ i „uberpamet“ koje tripujes da imas. Plate parlamentaraca su jedn stvar, plata izvestioca je druga stvar.

Ostavite komentar


Politika

Koji od tri predsednika SNS je održao najbolji govor u Vršcu? 9

Koji od tri predsednika SNS je održao najbolji govor u Vršcu?

Jedna rođendanska proslava Srpske napredne stranke u Vršcu, a tri predsednička govora. Sva tri sa jednim ciljem veličanja samo jednog predsednika, doduše bivšeg, Aleksandra Vučića. I dok Vučićev govor predstavlja red samohvalisanja, red obećanja i red pretnji, dotle je utisak da se govori prvog i poslednjeg predsednika naprednjaka, Tomislava Nikolića i Miloša Vučevića mogu takmičiti u disciplini poniznosti Vučiću. Prvi to čini da bi sačuvao dedinjski krov nad glavom, a poslednji da bi sačuvao trenutnu pozicuju.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. i 27. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.