Vučić ne može da se seti Zelenovićevog imena: Računica je da SNS izgubi većinu 1Printskrin TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije izneo više detalja o sastanku sa petočlanim timom posrednika 21. oktobra u Beogradu, ali se detaljnije osvrnuo na opoziciju i ponovo govorio o pismu dela opozicije evropskim institucijama u kome se traže sankcije za njega zbog autokratske i korumpirane vladavine.

Vučić je prvo kratko govorio o poseti takozvane diplomatske petorke, ponavljajući uglavnom već ono što je već rečeno.

Njihov jedini cilj na kraju krajeva je da priznamo nezavisno Kosovo, da li je to razlog Banjska ili ne, može možda u taktičkom smislu da promeni, ali strateški ne. U EU 22 zemlje od 27 su priznale Kosovo, kao i SAD, za nas tu nema lakih stvari, ali verujem, i hoću da uverim ljude da ćemo pronaći neki izlaz da Srbija nastavi da gura u poboljšanju infrastrukture, privrede i zdravstvenih usluga, a da očuvamo srž naših nacionalnih interesa, rekao je.

Ne bih da govorim o pritiscima, oni imaju svoju politiku i kažu svoje viđenje koje je potpuno suprotno od onog što mi vidimo, kad god pitamo za pravne norme tim gore po pravne norme, dodao je.

Na osnovu čega je Kosovo nezavisno, pa na osnovu njihove odluke, a ne na osnovu nekog pravnog akta, zaključio je Vučić.

Oni neće promeniti svoj stav, biće još snažniji u nastojanjima da pokažu da ne greše, jer velike sile ne „greše“, zaključio je predsednik Srbije.

Očekujem da četvrtak, petak idem u Brisel ponovo, biće borba, Ana (Brnabić) je utorak i sreda u Njujorku, nemojte me držati za reč, pa onda i ona ide u Brisel, možemo biti zajedno tamo, ja da nagrabusim oko Kosova, a ona lepšim povodom, naveo je Vučić.

Pose toga tema je bila opozicija, odnosno pismo upućeno evropskom komesaru Žozepu Borelju, ali je došlo do male zabune između voditeljke Jovane Jeremić i Vučića, o kojim tačno političarima iz opozicije je reč.

Srpska prozapdna opozicija koju predvodi Đilas, šta vam to znači, ono što je pričao (Miloš) Jovanović, da li on nije prozapadna, rekao je Vučić ne dovršavajući rečenicu, a onda su puštena dva kratka snimka na kome o pismu opozicije govori Nebojša Zelenović, predsednik stranke Zajedno Moramo.

Njega je Jovana Jeremić nazvala „Miloš Zelenović“.

Ne mogu u ovom trenutku da se setim, ali gotovo sam siguran da nije Miloš, uvzratio je Vučić.

Video sam da su pisali neko pismo, na kraju krajeva sve se to svodi na iste ljude, to je jedinstven slučaj u svetu, nigde i nikad neko iz opozicije da traži da neko uvede sankcije protiv njegove zemlje, jer kad se uvode protiv predsednika, to je loše za imidž zemlje, rekao je Vučić podvom pisma dela opozicije.

Oni se sekiraju što sankcija nema, to je toliko antidržavni i antinarodni pristup da sam i ja bio šokiran, znao sam da to čine u četiri zida, ali oni su držali konferenciju za medije o tome, naveo je.

Kao Đilas je mlad, a on je nekoliko godina stariji od mene, eto i Ponoš je 12 godina stariji od mene, o Tadiću da i ne govorim, sve su kao nešto mladi, ali sam šokiran da su ovako besomučno mogli da rade protiv svoje zemlje, dodao je Vučić.

Sada ćemo narodu da pričamo da će biti kao 90tih, ali narod ne treba da brine, ovo je samo primer da se ljudi uvere kako se oni lako okrenu protiv svoje zemlje, nastavio je.

Uvek imate teške trenutke, i u običnom životu i u porodici, nikad život nije satkan od lepih stvari, nekad se neko oda kocki i alkoholu, ali ako na prvom koraku ostavite svoje dete, svoju majku, svoju zemlju, onda to treba znati, poručio je Vučić.

Potom je pušten snimak na kome govori Miloš Jovanović, lider Novog DSS.

Računica protiv SNS

Vučić ne može da se seti Zelenovićevog imena: Računica je da SNS izgubi većinu 2
Printskrin TV Pink

Vučić je zaključio da je cilj napraviti što širi front protiv SNS.

Potom je govorio o procentima koji se planiraju za izbore 17. decembara. Naveo je da će „Šolakovi mediji“ da puštaju sve „desničare“ kako bi im bili „korisni idioti“.

Cilj je da nas da supuste na 37 odsto, SPS da dignu na 14 odsto, da daju ovima (desnici) 16 odsto, da ove (prozapadna opozicija) ostave na 23 odsto, i da onda nema većine.

Ne zaboravite da nas je kohabitacija (Vojislava) Koštunice i (Borisa) Tadića, dovela do gubitka pozicija oko Kosova, dodao je Vučić.

Rekao je i da SNS ima podršku oko 44 odsto, SPS oko 10, desnica oko 13 bez Vojislava Šešelja i Saše Radulovića, a proevropska opozicija 22 do 23 odsto, mada on misli da će biti i manje, ali to je svakako uz manjinske stranke pristojna većina za SNS.

Imaćete jednu listu koju će da vodi (Tepić) i ovaj Miroslav Aleksić, ali je to suštinski Đilas, on donosi odluke, ako hoćete da Đilas upravlja Srbijom dajte glas. Đilas će da vodi Srbiju i ako pobede desničari, setite se samo kako su se svi ujedinili, rekao je Vučić, podsećajući na dešavanja oko beogradskih izbora 2022.

U kasnijem toku izglaganja Vučić je optužio opoziciju da barata lažnim istraživanjima javnog mnjenja koje uopšte nisu rađena, dodajući da neće da govori o pravim nalazima.

Emitovani su i snimci izjava Srđana Milivojevića, poslanika DS, i Dragana Đilasa, lidera SSP, sa izjavama u kojima se pominje kosovski premijer Aljbin Kurti (odnosno u Milivojevićevom slučaju Kurtijevo prezime), a Vučić ih je komentarišući rekao da je u tom pogledu „Đilas korektniji što se tiče političkih stavova i svega, umereniji i ozbiljniji“, za razliku od Milivojevića koji nije „pod vaser vagu“.

Vučić ne može da se seti Zelenovićevog imena: Računica je da SNS izgubi većinu 3
Printskrin TV Pink

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari