Pitanja o rušenju ustavnog poretka za guvernerku Tabaković, tužiteljku Dolovac i ministre 1Jelena Milošević: Foto Printscreen N1

Narodna poslanica SSP Jelena Milošević uputila je pitanja ministrima i javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac povodom tvrdnji guvernerke NBS Jorgovanke Tabaković da je u Nišu otvorena firma koja plaća 13.000 evra po osobi i čija je svrha rušenje režima, saopštila je SSP.

Kako se navodi u saopštenju Milošević je konstatovala da na tu izjavu nijedna institucija nije reagovala.

“Pošto je ovakva izjava izazvala uznemirenje Nišlija, moja je obaveza da odreagujem i postavim pitanja guvernerki, tužilaštvu i MUP-u. Gospođo Tabaković, o kojoj se firmi radi, ko je vlasnik te firme, ko i kome daje novac i za šta tačno? Ko su zaposleni u toj firmi? Da li ste svoja saznanja dostavili tužilaštvu i MUP-u, budući da se, prema Vašim tvrdnjama, radi o mogućim krivičnim delima i nelegalnim tokovima novca? Ministre Dačiću, da li je MUP preduzeo neke radnje u cilju otkrivanja mreže ljudi plaćenih da ruše režim i šire dezinformacije o litijumu? Gospođo Dolovac, izvinite što Vam remetim san, samo da pitam da li je tužilaštvo možda pozvalo guvernerku da iznese svoja saznanja i dostavi dokaze kojima maše u javnosti?”, pita Milošević.

Najavljuje da će sva ova pitanja postaviti i preko skupštinske pisarnice u formi poslaničkih pitanja.

“Da li u ovoj državi može da vršlja ko kako hoće ili predstavnici režima namerno iznose neistine kako bi sačuvali uzdrmanu vlast?! Neko zbog ovakvih stvari mora da bude procesuiran – ili oni koji dobijaju novac za rušenje ustavnog poretka ili oni koji takve laži iznose”, zaključuje ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari