Plakati ultradesničarske grupe protiv novog izvestioca EP Tonina Picule (FOTO) 1foto (BETAPHOTO/European Parliament/Michel CHRISTEN)

Ultradesničarska grupa Naši „pohvalila“ se u saopštenju dostavljenom medijima da su u više gradova Srbije zalepili plakate protiv Tonina Picule, novog izvestioca Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju.

Ova grupa koja sebe naziva konzervativnom, navela je da su plakati lepljeni u Aranđelovcu, Mladenovcu, Lazarevcu i Topoli.

Na plakatu je fotografija Tonina Picule označena simbolima ustaških formacija iz Drugog svetskog rata, i uz skraćenicu Nezavisne države Hrvatske (NDH), koja se pominje i u napisu na plakatu „izvestilac za NDH“.

Imenovanje socijaldemokrate Tonina Picule, za izvestioca EP za Srbiju, poznatog po oštrim kritikama zvaničnog Beograda i ruske invazije na Ukrajinu, ali i po učešću u Domovinskom ratu 90-tih, izazvalo je veliku pažnju srpske javnosti.

Reagovali su i visoki državni zvaničnici u negativnom tonu, dok su hrvatski politički predstavnici koji su i deo Vlade Srbije, pozdravili ovaj izbor.

Plakati ultradesničarske grupe protiv novog izvestioca EP Tonina Picule (FOTO) 2
Foto: Naši

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari