Plenković: HDZ suzdržan o prijemu SNS u EPP

Ostavite komentar


  1. Siguran sam daće Srpska Napredna Stranka, kao najveća stranka u Srbiji, bez ikakvih problema postati punopravna članica EPP.

  2. Ohrabruje stav G-dina Perkovica kada kaze da ce stav HDZ biti uzdrzan kada je u pitanju prijem SNS u EPP (Evropsku narodnu partiju). SNS je formalno podnela aplikaciju za članstvo, budućnost SNS-a u okviru Evropske narodne partije vrlo je izvesna.Evropska grupacija narodnih partija okuplja oko 75 stranaka iz 40 zemalja i apsolutno je dominanta i najuticajnija u Evropskom parlamentu.Prosle godine na samitu EPP u Madridu naprednjaci su pozvani na kongres u svojstvu gosta, ali uz mogućnost da učestvuje na sastancima najviših tela.

  3. SNS je jedna od vodecih stranaka u regionu i nadamo se da ce njen prijem u EPP biti ubrzan.

  4. Bilo bi pozeljnije da svi rade kao SNS na pomirenju a ne da spletkare ili da se uzdrzavaju necega.

  5. Mislim da bi Hrvati pre napustili EU nego da nas otvoreno podrže u naporu da uđemo u uniju. I svi su oni fini i nepristrasni dok ne dođe vreme izborne kampanje u Hrvatskoj i tek onda se vidi šta su i šta nam misle.

  6. Super braćo hrvati, samo se vi nemojte mešati. Pustite nas da živimo u svom neznanju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.