Plenković tražio od Vučića da reši pitanje udžbenika

Ostavite komentar


  1. Plenkoviću, Jezik koji se priča oko Beograda je srpski, onaj koji se priča oko Zagreba je kajkavski. Koji hoćete za svoju manjinu? Ovaj beogradski ili taj zagrebački? Msm, koji je „hrvatskiji“, beogradski ili zagrebački?

  2. U Hrvatskoj, gdje su Srbi preko 30% imaju škole na srpskom i ćirilici.Čak i gimnazije i ostale srednje škole.

  3. Dunja: ma šta mi reče. Vidim koliko volite srpski jezik da u Vukovaru, gde su Srbi bili većinski narod a sad proterani, skidate sve table ulica ispisane ćirilicom. Još samo ovo, prestanite da Šokce i Bunjevce predstavljate kao Hrvate. Oni jesu katolici ali nisu Hrvati i to oni znaju.

  4. @ Dunja: Zahvaljujući Hrvatskoj, u Srbiji, gdje je 250 tisuća Srba koji su proterani iz Hrvatske, Srbi imaju škole na srpskom i ćirilici. Čak i gimnazije i ostale srednje škole. U Hrvatskoj imaju škole na srpskom i ćirilici na papiru na kojem vam je tiskan Ustav.

Ostavite komentar


Politika

Mihajlović, Šormaz, Joksimović, Pak: Gde su i šta rade disidenti iz vrha Srpske napredne stranke? 10

Mihajlović, Šormaz, Joksimović, Pak: Gde su i šta rade disidenti iz vrha Srpske napredne stranke?

Kao najveća i najjača stranka na političkoj sceni Srbije Srpska napredna stranka (SNS) retko je dozvoljavala da u svojim redovima ima kritičare politike partije. Ipak, nekoliko članova, koji su obavljali funkcije od savetnika, do poslanika i ministara "odvažilo" se na takve poteze. Danas, neki su se povukli iz politike, neki osnovali svoje stranke, a za neke nije bilo posledica.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.