Počela kampanja CLS-a "Beograd ne može da čeka", govorio Milan St. Protić 1Foto FoNet Milica Vučković

Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović označio je danas početak kampanje „Beograd ne može da čeka“, koju će činiti više stručnih organizacija, udruženja građana i sindikata, sa ciljem izrade plana za glavni grad.

To je kampanja svih nas i treba da predstavlja okvir svih organizacija, uključujući i političke, u određenom trenutku, poručio je Jovanović tokom javne rasprave.

Prema rečima Jovanovića, kampanja ne treba da zameni postojeće političke aktere, već da bude jedna vrsta kape, ispod koje ima mesta za sve dobronamerne ljude.

Ne znamo kada će biti izbori u Beogradu, ali smo obećali da kada god bude prilika za promene, mi ih moramo dočekati spremni, izjavio je Jovanović.

On je najavio da će u narednih šest meseci biti izrađen sveobuhvatni program „Beograd 2020-2030 – Grad budućnosti“.

„Beograd je siroče. O njemu se niko ne brine i temeljno ne bavi“, ocenio je Jovanović.

Prema njegovim rečima, postoji ideja da se do Nove godine formira gradska vlada u senci, koju će činiti nesporno stručni ljudi.

Politički analitičar Cvijetin Milivojević izjavio je da je potrebno saslušati glas naroda i omogućiti da se gradonačelnik bira neposredno.

Milivojević je rekao da je potrebno razdvajanja lokalnih izbora od ostalih.

Istoričar Milan St. Protić je poručio da je Beograđanima ostao dužan, jer kada je bio na čelu Skupštine Beograda nije uspeo da donese promene, pa je morao da podnese ostavku.

Podršku kampanji „Beograd ne može da čeka“ Protić vidi kao način da vrati dug.

Protić je izjavio da ne zna ko bi bolje vodio Beograd od Jovanovića.

Predsednik sindikata „Centar“ Ivan Banković rekao je da nije lako baviti se Beogradom, ali da je od početka pripreme kampanje upoznao mnoge vrsne stručnjake koji žele da ulože energiju da naprave nešto dobro za sve građane Beograda.

Banković je pozvao sve koji imaju šta da kažu da sednu za sto i vide šta mogu da učine da unaprede život Beograđana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari