Vučić u Briselu: Ni oko čega nismo uspeli da se dogovorimo, zabrinutiji sam za bezbednost Srba

Završen trilaterlani sastanak u Briselu, Vučić zabrinut zbog ponašanja Kurtija

Ostavite komentar


  1. Koliko god da je nakaradnog i neljudskog u tebi, ipak ti, zbog svega onoga sta ste radili na Kosovu, nemoze biti prijatno u razgovoru sa bilo kojim predstavnikom Kosava.

  2. Odvojeni ili zajdnicki razgovori, nisam optimista u dogovor, jer ni jedna drzava se ne odrice svoje teritorije, pa tako ni Srbija Kosova i Metohije.

  3. Kako su ugroženi kada učestvuju u vlasti, ili je u pitanju nastavak politike sejanja straha?

  4. Da ti je stalo do Srbije ti bi davno podneo ostavku i spasio Srbiju .

  5. Smatram da je rešenje , kompromis ! Možda bi Kurti prihvatio kompromis , da je predsednik ponudio ? Ne kaže da je ponudio .

  6. Da je Srbija stvarno izvrsila jedan a ne tri genocida, na Kosovu i u Makedoniji ne bi bilo Albanaca. Kurti, Osmanijeva i ta ekipa je ozbiljno opterecena albanskom narcisoidnom mitomanijom i nacionalizmom i sada, 2021. godine su u fazi u kojoj su Srbi ili Hrvati bili 80-tih i 90-tih proslog veka. Setimo se izjave u UN-u o Albancima „uz Grke narodu najstarijem u Evropi“ od strane predstavnice Albanaca sa Kosova, ako bez blama takve nebuloze izjavljuju u UN-u, onda ne cude ni ove Kurtijeve izjave niti njegovo uverenje da je kvalifikovan da drzi predavanja.

  7. Ne može Vučić ni s kim da se dogovori, a to što je on zabrinut, kako se oseća i šta misli (ako može) potpuno je nevažno. on je minorna individua u svakom pogledu.

  8. Jedno je jasno: srpska strana je dala do znanja da nikada neće priznati Kosovo pa Kurti smatra da nema nikakvog razloga da o bilo čemu pregovara. Zato kada dođe u Brisel uvek pripremi neke provakacije i tako pravi sprdnju i od Srbije i od EU. Logično! Naši diletanti na vlasti bez dana staža u diplomatiji prihvatili sve iz tog Briselskog sporazuma ne osvrčući se na to što Priština nije uradila ništa. I umesto da su išli korak po korak i uslovljavali uzajamno izvršavanje obaveza, sada mogu samo da kukaju jer su Srbe na Kosovu ostavili na cedilu, a mangupi iz Prištine im se sada smeju.

  9. Vucic, nije u stanju da se suocava sa istinom! Politika srbije prema kosovu bila je diskrimatorska i agresivna, na Kosovu bilo je rata, zlocina ubijeni su ljjudi u civili star I deca zene I ne mocni!

  10. Kurti je očigledno vispren pregovarač, a uz sebe ima i par eksperata za ovu problematiku.
    Naš pregovarač je duplo golo multipraktik osoba koja ima oroblem i sa sobom i sa svetom oko sebe.
    Ne piše nam se dobro.

  11. Dogovorili ste se.
    Jos uvek vas drže na celu Srbije.
    Dolazi Rio Tinto .

  12. Ovo je teško breme koje nosimo od davnina, biće teško rešiti ovaj veliki problem.

  13. Ocito da njihov cilj nije stabilizacija odnosa u regionu, vec nemiri.

  14. Priština je jasno pokazala da joj je cilj da uspori, zakoči i prekine proces dijaloga. Svesni su da pravda nije na njihovoj strani i naučili su sve da rešavaju da puškama.

  15. Uz ovakvog precednika sutra će mo da se ponosimo našom zemljom imalo se ušta verovati . hvala mu

  16. Srbijo ne budite toliko slepi, probudite se od realnosti. Otvorite vaše oči , Vucic ne ode v Brisel svaki mesec, da se pazari za Kosovo. Srbija je prihvatila da sjedne v Briselu za pogovor, sa Kosovo to več znači da ste priznali Kosovo, a sada Vaš predsedniče ode svaki mesec na Brisel da normalizuje odnose sa Albancima, za budučnost i stabilnost v regionu. A vas gradzanine Srbije, koji niste otvarali oči. Biče razočaranja.. To što je Kurti obtožio Srbiji tri genocida, to nije ništa. Kurti još nije počeo da se pregovora. Aj Vučič , aj Srbijo… biče teško znam znam..

Ostavite komentar


Politika

Da li je oživljavanjem projekta Jadar, vlast oživela i srpsku opoziciju? 10

Da li je oživljavanjem projekta Jadar, vlast oživela i srpsku opoziciju?

Ponovnim otvaranjem teme eksploatacije litijuma i obnovom projekta “Jadar”, stvoren je kontinuitet tenzije u diskursu između vladajuće garniture i opozicije koji kulminira od decembarskih, preko junskih izbora pa sve do danas, a naš sagovornik Đorđe Vukadinović smatra da je preusmeravanje fokusa sa izbora na pitanje eksploatacije litijuma "reanimiralo opoziciiju koja je doživela kliničku smrt".

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.