Počelo napuštanje doktora Milića iz Niša: Dva člana njegovog pokreta otišli zbog "nepremostivih razlika" 1Drfoto: Dimitrije Nikolić/ATAImages

Za mnoge Nišlije ta vest nije bila iznenađenje. Iz grupe građana doktora Dragana Milića otišla dva važna člana, od kojih je jedan bio u osnivačkom timu i drugi na listi. Do njihovih izjava – danas teško. Ćuti i ostatak opozicije. Dok javnost spekuliše.

Kako piše N1, Dvoje odbornika – dvoje rođaka sa Milićeve liste – zvanično, dalje, idu sami. Samo što su izbori prošli, uočili su da se suočavaju s nepremostivim razlikama.

„Ne verujem da je iznenađenje za bilo koga. Mislim da to nije iznenađenje ni za Dragana Milića“, kaže glavni urednik Južnih vesti Milan Zirojević.

Jer je iznenađenje bilo, kaže, još u aprilu, kada je Milić rešio da drugi na – ispostaviće se najpopularnijoj opozicionoj listi, bude doskorašnji vlasnik web-medija Niške vesti, Oliver Paunović. Prema rečima njegove doskorašnje urednice, jedan iz plejade koju ona naziva…

„Politički biznismeni. Ulaze u političku organizaciju sa određenim biznis planom“, kaže novinarka Violeta Milićević, bivša urednica Niških vesti.

Pitanje oko koga se „lome koplja“ tiče se sada – Milićeve „naivnosti“. Ili je, po jednoj drugoj „teoriji“, sve dogovoreno.

„Gospodin Paunović ima drugačiju viziju i planove za dalje političko delovanje u odnosu na ono što smo do sada radili kao Grupa građana ‘Dr Dragan Milić’, a posebno u vezi sa našim planom da naša Grupa građana preraste u Pokret za decentralizaciju Srbije (PODES), sa namerom da okupimo sve lokalne pokrete i grupe građana u Srbiji kako bi učestvovali na sledećim republičkim parlamentarnim izborima“, naveo je dr Dragan Milić.

Da li o vizijama pre izbora razgovarali nisu i kako su odmah posle „tesnih“ rezultata vlasti i opozicije shvatili da različiti toliko jesu – ni Milića, ni Paunovića nismo uspeli da pitamo. Ni ostale lidere niške opozicije.

„Ne želim da se pravdam i više neću da dajem nikakve izjave za medije na ovu temu. Mnogo lepih trenutaka sam proveo sa dr Milićem, on je vrhunski doktor i želim mu sve najbolje. I dalje ću delovati u Skupštini grada Niša kao opozicija“, kaže Paunović.

„Nije ovde problem da li će neko da bude opozicija ili vlast, osnovni je problem što se ovde prekraja izborna volja građana“, kaže Milićević.

„Prema najavama, njima će se pridružiti još jedan odbornik iz redova opozicije i imaće trećeg za formiranje posebnog odborničkog kluba“, kaže Zirojević.

I sedeće, ako je verovati, i dalje uz najpoznatijeg doktora u niškoj opoziciji, koja – podsetimo – još nije inicirala sednicu koju je obećala, zbog budžetskih malverzacija u vreme doskorašnje gradonačelnice Dragane Sotirovski. Iste opozicije, koja je na izborima zajedno osvojila koliko i SNS sa partnerima, ali je ostala na konstitutivnoj sednici na kojoj je, kako su tvrdili, nelegalno izabran novi gradonačelnik iz SNS, najavljujući – opet – pravnu borbu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari