Vučić: U borbi za Kosovo, Srbija brani principe UN i Nesvrstanih

Skup povodom 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih zemalja

Ostavite komentar


  1. Srbija se oseca prijatno, komotno i uzbudjeno u drustvu nesvrstanih:

    S. Arabija, Pakistan, Avganistan, Banglades, Papua Nova Gvineja, Haiti, Zimbabve, Venecuela, Cad, Ruanda….

    To su drzave sa kojima se moze saradjivati i od kojih imamo sta da naucimo. EU nam zavidi…

  2. Skup nesvrstanih sa Ministarom spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrovom kao jedan od delegata? Kakva je to ova parodija… Ne ide bre! Nesvrstanost je pokret drzava van blokova!

  3. Dajte podatak koliko je od -nesvrstanih – priznalo Kosovo.To nigde se ne objavljuje.Nesvrstani da nije smešno bilo bi tužno,Pakistan,S .Arabija , Haiti baš su nesvrstani i slični.

  4. Citat: Srbija zna koliko je ta borba teška. Od svih naših borbi, najboljnija je ona usmerena očuvanju teritorijanog integriteta i suvereniteta odnosno rešavanju pitanja Kosova i Metohije – istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju Samita nesvrstanih zemalja koji se održava u Beogradu.
    Komentar: Zloupotreba samita. Kosovo nije nikad i u nijednom trenutku nije bio deo ove aktuelne drzave SRB modela 2006-te. Bas Kosovo treba da se izrazava rjecima Vucica: Pokret nesvrstanih uvek je bio i ostaje simbol slobodoljubivog dela sveta koji je spreman da se bori za svoju nezavisnost, autonomiju i suverenitet i duboko sam uveren da će nastaviti da se bori za ove ciljeve. Kosovo zna koliko je ta borba teška. Od svih naših borbi, najboljnija je ona usmerena očuvanju teritorijanog integriteta i suvereniteta odnosno rešavanju pitanja Ustavne agresije Srbije modela 2006-te nad Kosovom

  5. Geopoliticki uticaj Beograda je 1961 bio od Havane, preko Lusake, Nju Delhija, Dzakarte, Moskve, Vasingtona.. Danas 2021 Beograd otprilike dobacuje do Banja Luke, Kosovske Mitrovice… Za Podgoricu vec nije sigurno… Eto toliko..

  6. Citat: Vučić: U borbi za Kosovo, Srbija brani principe UN i Nesvrstanih
    Komentar: Da se laze pred tako veliki skup ljudi i da ne pocrveni, to samo Vucic zna i moze. RKS i SRB su produkt raspada SRJ. Prva napusta SRJ 1999 druga 2006-te. Pa odkud pravo da kaze da brani principe UN i Nesvrstanih, kakve su to pricipi kad, od 2006-te ugrozava nesvrstanost Kosova ustavnom agresijom.

  7. Od svih 120 država nesvrstanih tražimo da se povuku odluke o nezavisnosti KiM, jer KiM kao nepriznata država n može da se razvija samostalno.

Ostavite komentar


Politika

"Kad dobiješ posao lobiste ’Rio Tinta‘, ideš tamo gde te firma šalje": Nakon Vučićeve izjave da će kancelariju predsednika Srbije premestiti u zapadnu Srbiju 10

„Kad dobiješ posao lobiste ’Rio Tinta‘, ideš tamo gde te firma šalje“: Nakon Vučićeve izjave da će kancelariju predsednika Srbije premestiti u zapadnu Srbiju

Jačanje lične vlasti Aleksandra Vučića na račun vladavine prava iza sebe ostavlja institucionalni pepeo, što je, takođe, zagađenje sredine u kojoj živimo, jedan je od komentara sagovornika Danasa na njegovu najavu da će kancelariju predsednika Srbije premestiti u zapadnu Srbiju, kako bi direktno razgovarao sa narodom o rudarenju litijuma.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.