Početak brisanja podele vlasti na zakonodavnu i izvršnu

Sagovornici Danasa o najavi premijerke da će Vlada održavati tematske sednice kojima će prisustvovati Aleksandar Vučić i Ivica Dačić

Ostavite komentar


    1. Ne ružite svoj narod. Zapitajte se gde je Akademija nauka, crkveni velikodostojnici, intelektualci.Profesori Univerziteta, poznavaoci pravnog i poloitičkog sistema ne ukazuju u manjkavost pre svega ustavnih normi a i same prakse. Sama opozicija (ako je uopšte opozicija) svoje delovanje svodi na trivijalne stvari.

  1. Fikus, šizofrenik i lopovčina.
    E ako nas ovaj sastav ne uvede u „zlatno doba“, niko neće.
    Bože, šta zgreših da ovde živim?

      1. Kako bi bilo da njih isteramo iz zemlje?!
        Posten vredan svet treba da se seli sa ognjista jer vladaju fukare pljackaske ma koji god bili ?!?!
        Trpimo ih dok se ne nakradu,a onda nestanu. Zasto ih odmah ne najurimo. Pa zato sto ih EU i podrzava u njihovim pljackanjima!

        1. Upravo to ! Ne narod da se seli u inostranstvo nego ovi uljezi i korumpirane licnosti ogrezli u korupciji i kriminalu. Oni i niko drugi nego oni put pod noge odnosno prvo pravedno ih dovesti pred sud.

        2. Prvo skoči pa onda reci HOP.Iz fotelje je mnogo mnogo lako isterati.Pa KO? Voli nek izvoli.

      2. Tako je put pod noge.Vazduh u Srbiji će biti mnogo mnogo čistiji.Putuj Igumane Srećan ti put.

  2. Svi vide da u narednom periodu nece biti koliko toliko opravdanih razloga za javna precesta pohavljivanja Visokog na tv ekranima, pa pokusava da otvori mogucnost da trtlja po televizijama nakon „vaznih zajednickih“ sednica vlade u predsednickoj kampanji koja ne prestaje od kako se popeo na hoklicu.
    Drugi razlog za „zajednicke“ je pokusaj visokog da svoje dogovore sa ratnim zlocincem Tacijem, krsenja ustava i javnu pljacku gradjana, korak po korak, prevali fikusima u vladi i da „opere svoje ruke“.
    Daljem Visoki ce te „zajednicke“ sednice uskirustiti za pripremu promene ustava radi uspostavljanja predsednuckog sistema, a sve to zaklonje samcim staranjem uslova da oravni i izborni sistem Srbije mora da se usaglasi sa zahtevima EU i SAD. U tom smuslu treba pre izbora ocekivati referendum za promenu ustava.
    Podlo i providno. Kao u sve sto Visoki cini i radi, od kako je na vlasti da radi.

  3. Glupi su ako ne vide da je ovo odlican put da se zgade i smuce cak i onima koji imaju stomak i glasaju za njih.

  4. Hoće li Vučić da nosi masku preko nosa, ili je njegov nos van propisa?

    Izmedju Gljivice i Ane nije propisano rastojanje od 2m…

  5. Mentalni sklop ljudi na vlasti ne pokazuje želju za uravnoteženjem već pre centralizaciji vlasti. Meni to sve pre liči na sastanak CK KPJ odnosno CK SNS kojim predsedava Vučić odnosno Tito II. Tvrdim da će (ako ostane predsednik) biti kao i Tito „izabran“ za doživotnog predsednika a ovi postati pravi CK SNS. Svi koji ne misle kao oni naći će se na nekom novom Golom otoku.

      1. A, ti, osobo, vidiš neku razliku između sebe i toga kome se „obraćaš“? Verovatno imaš natprosečno dobar vid. Zdravije se hranite (manje konzervi, manje svinjetine, manje rakije, manje ajvara), zdravije se grejte (ne stavljajte mokra drva u te svoje šporete), opismenite se (a pre toga dovedite taj svoj jezik u kakav-takav red), naučite kako da socijalizujete svoju mladež, pa kad barem u nečemu od toga postignete minimalni napredak, onda razglabajte Markove konake…

  6. A ja i dalje tvrdim da moramo pod hitno osloboditi RTS iz Vucicevih kandzi, jer je on predaleko otisao u rasturanju drzave Srbije!

  7. Bolesnik je uvek bolestan kao i ludak sa Zabljaka u Izvorskoj koji je krao i dan danas sanja da krade….bolesni idu u bolnice….

  8. Ako je „pravosudna vlast“ odavno izbrisana, jer „naše pravosuđe“ sudi i presuđuje po „uredbama vlade“ koje su u suprotnosti sa Ustavom zakonima i svim pravnim normama,
    sasvim je logično da se marginalizuje „zakonodavna vlast“ koja je u suštini ista banda kao i „izvršna vlast“
    Zbog nemanja „pravosudne vlasti“ je i postalo moguće da politički kriminalci uzurpiraju i izvršnu i zakonodavnu vlast.
    Sasvim je očigledno da su nosioci opšte kriminalizacije i derogacije Ustava i svih zakona baš „naši pravosudni organi“, jer građani su pogrešili 5.oktobra, što nisu isterali „pravosudne organe“ koji su „presuđivali“ u ime Broza i Miloševića iz pravosuđa, nego su nam „najstarije i najmudrije“ sudije Brozovi pioniri i Miloševićevi „mladi socijalisti“ koji su odgajili kriminalizovano pravosuđe

  9. Zamišljen početak sednice… Ulazi Vučić a ono 15 minuta aplauz…. Svako ko se javi za reč prvo 5-10 minuta obavezni hvalospevi o „sipaču istine brzinom munje…i na kraju 5 minuta uvlačenja u….. .

  10. Da li vi „delite tekst na sagovornike“ ili je već i to urađeno? Jedni kažu ovako, drugi onako, ali zabavno je, u svakom slučaju. Dakle, „naši sagovornici“ je code name za tekst koji je stigao odnekud… Svako se snalazi kako zna.

  11. Ne mogu da razumem mnoge kriticare povodom ovog clanka. Zapravo predloga glavne pitateljice kada se radi o zakonima u Srbiji – zemlji bezvlasca.
    Koliko puta sam cuo pitanja od naroda – ko je Brnabicka i kako je dosla na poziciju na kojoj se nalazi?

    Svi optuzuju vajnog predsednika da ju je on postavio na mesto koje zauzima, ali nikom ne pada na pamet da se upita, a pre svega novinarski istrazivaci, sta je pre toga radila i kojoj je organizaciji pripadala?

    Pa, gospodo istrazivaci, procackajte po njenoj proslosti (naravno ako sme iko da iznese istinu o tome) jer se radi o veoma velikoj i znacajnoj organizaciji koju kvalifikuju kao jedne od „vladara iz senke“.

    Svi nasi tzv. vladari posle 2000-te su postavljeni na tu funkciju zahvaljujuci toj organizaciji, pa i Vucic, kome su Brnabicku postavili kao njegovog kontrolora, a ne, kako mnogi misle ,da ju je on doveo u Srbiju da bi je postavio na to mesto.

    Pitanje od milion evrica: Zasto Vucic voli (vise tajno nego javno) Merkelku?
    I sta je zajednicko Merkel – Brnabic?

    Treba da znate da su, pored njih, Stevanovic, Vulin, i jos po neki pod strogom kontrolom i zastitom, pa i neki iz SANU, da je prosto nemoguce probiti taj prsten njihove zastite, koju, mnogi njihovi slepi sledbenici, a o narodu da i ne govorimo, uopste ne vide taj „zacarani“ krug u kome se oni nalaze.

    Vucic je samo glasnogovornik, dok je Brnabicka njegova glavna (sarka) savetnica.

    Predlozio bih istrazivackim novinarima (pod uslovom da su hrabri u svojoj odluci) da ispitaju povod zbog cega je Vucic vodio svoju savetnicu na vikendaski „provod“ u familijarnu kucu njegovog oca, i koje su „nocne Sove“ tada, opsedale njihovo staniste, jer su im posetioci bili „Beli golubovi“?

    Kada, za sve ovo saznate pravu istinu, i jos po nesto, onda cu ozbiljno shvatiti da u Srbiji postoje pravi novinarski istraivaci, A boga mi, dosta je i onih koji sluze kao podupirac (neki iz ne znanja) jer pripadaju istoj kliki.

    I ne samo navedeno, vec mnogo toga ima sto „nije“ otkriveno, ali moram samo napomenuti, – ukoliko se produzi ovakva vladavina u Srbiji – Srbije nece biti ni u tragu, jer su njome zavladale „Beli golubi“ sticeni nocnim „Sovama“.
    Razmislite, vi koji ste jos u mogucnosti, da spasete sto se spasiti moze – dok je vreme, jer narod je uspavan dubokim snom.

    Ne morate objaviti ovo, moje malenkosti upozorenje, ali da znate da se nadvijaju crni oblaci nad Srbijom.

  12. Sve pripreme idu ka promeni Ustava Srbije, i prevođenje sistema vlasti iz Parlamentarne demokratije, Predsednički sistem. Tužno. Ali AVeliki sledi uzore; Erdogana, Putina, .. pa sada smo mi kao treća sila na redu, za doživotnog Predsednika. Napredno.

  13. Pa tako i treba.sta trebaju da se svadjaju i svako vodi svoju politiku? Samo sloga srbina spasava i tako neka bude.svi smo na jednoj strani a oni svi na nasoj i samo napred jer se put pokazao i dokazao kao profitabilan i dobar za sve gradjane i drzavu

Ostavite komentar


Politika

zdravko ponoš

Slikanje sa vojskom Vučić praktikuje u pravilnim razmacima, kao antibiotik: Ponoš o obraćanju predsednika Srbije nakon sastanka sa vojnim vrhom

"Nijedan šef države u civilizovanom svetu ne slika se tako često sa vojskom kao Aleksandar Vučić, osim kad je država u ratu. Kod Vučića je to postalo redovno, često, gotovo ritualno. Slikanje sa vojskom praktikuje u pravilnim razmacima, kao antibiotik", kaže za Danas Zdravko Ponoš, lider stranke Srbija centar, komentarišući današnji prošireni kolegijum načelnika u kasarni na Banjici 2, kome je prisustvovao i predsednik Srbije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.